Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerdense Kerstfilm

publicatiedatum: di 22 december 2020

Zondagmiddag 20 december kwam de film ‘Als de lichtjes doven’,uit. Het is de titel van de nieuwste film over Woerden door Stichting "Pracht in de kracht" Ze voor de kerstfilm een koeiemart- en een sinterklaasfilm. Onverwacht werd de kerst film ook een eerbetoon aan de op 19 december overleden Bram van der Vlugt, acteur én streekgenoot, begaan met het Groene hart en Woerden..

 

De Woerdense kerstfilm Is eigenlijk ook een  monumentje voor Bram van der Vlugt die eigenlijk zou hij meespelen.  Wel schreef hij nog mee aan het scenario en script samen met zijn vrouw, schrijft Mirte Damen, regisseur en een van de initiatiefnemers, op twitter

Als de lichtjes doven.  kijken

 

Bijschrift film op you tube

“Lieve mensen, we zouden deze kerstfilm op gaan nemen met Bram als de opa van Bjorn.

Helaas kon dat niet doorgaan omdat hij ziek werd. In deze film leeft Bram en zal hij voor altijd blijven leven. Hij en zijn lieve vrouw schreven zelfs mee aan het scenario en het script. Zijn dochter Hester hoor je op viool.

 

Het zou een drieluik worden. 

"Dit is een film vol verwijzingen naar Bram als de koeienfluisteraar en naar zijn raadgevingen die hij bij Sinterklaas altijd heeft ingefluisterd. Oom Maarten kon gelukkig de rol van Bram overnemen.

Bram was ook zelfs nog de casting director en hielp mij aan Erik, Hakim en Maarten.

Ik ben Bram zo ontzettend dankbaar voor zijn wijze raad, vriendschap en in het bijzonder de les over perspectief. Het is maar hoe je het bekijkt, zei hij dan". 

 

Synopsis

Bjorn gaat op weg naar het huis van opa Bram waar oom Maarten is.

Bjorn heeft grote kerststerren in zijn rugzak. De kerstster met daarop de wens moet worden opgehangen in de grote kerstboom op het plein. Hij weet alleen nog niet wat zijn kerstwens zal zijn. Aangekomen bij het huis van opa Bram zitten daar oom Maarten en de goede vrienden Erik en Hakim. Samen gaan ze met zijn allen op kerstavond naar het plein waar de grote kerstboom staat om allemaal een kerstwens in de grote kerstboom hangen. Hij zou eigenlijk met opa Bram gaan maar die moest onverwacht naar Spanje. En onderweg beleven zij een mooi kerstavontuur vol met kattenkwaad.

 

Inclusief

Het is mogelijk om bij deze film ondertiteling aan te zetten. Hiermee willen wij iedereen laten mee genieten. Wat wij willen is mensen een beetje hoop geven en een glimlach met een klein lichtpuntje in deze donkere dagen.

 

Veel plezier met de kerstfilm: Als de lichtjes doven.

Namens Stichting Pracht in de Kracht wensen wij jullie ondanks alles een fijne kerstdagen en vooral een gezond en liefdevol 2021.

Veel liefs, Mirte Damen en Jessica Rateland

Disclaimer: Geniet van de film. Maar op alle beelden zitten rechten en ze mogen niet zomaar gebruikt worden.