Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kamerik: de Bijn dicht?

publicatiedatum: do 26 november 2020

Het voortbestaan van de Kamerikse jongerensociëteit De Bijn is onzeker. De sociëteit heeft onderdak gekregen in de Schulenburg maar door de verplichte sluiting van de horeca wegens corona zijn er geen activiteiten meer en heeft het bestuur van De Bijn besloten om voorlopig in winterslaap te gaan maar het weet niet of het daar nog uit kan komen omdat er meer speelt rond de Schulenburg.

 

Zo speelt er een kwestie rond de exploitatievergunning van de Schulenburg.

Door overlast en klachten van omwonenden mogen er geen feesten en partijen meer in de Schulenburg worden gehouden, de vergunning gaat aangepast worden en dit kan (grote) gevolgen hebben voor De Bijn,  de enige jongerensociëteit in Kamerik en die al meer dan 50 jaar bestaat.

 

De VVD vraagt burgemeester en wethouders in gesprek te gaan met het bestuur van De Bijn om de continuïteit van de jongerensociëteit te bespreken. De partij wil verder weten op welke wijze burgemeester en wethouders een rol voor het Dorpsplatform Kamerik zien bij het behouden van "De Bijn" voor Kamerikse jongeren.

 

  • De gemeente gaf in september van dit jaar al zijn mening over de overlast en toekomst van de Schulenburgt en zou van plan zijn de  exploitatievergunning te beperken. zie HIER

 

De rol van de Bijn is, volgens betrokkenen, niet alleen feestjes organiseren.

Het heeft ook een rol als uitlaatklep, sociale interactie/binding en het bieden van een veilige omgeving om te ontwikkelen naar het volwassen worden.

Er was al eerder, in 2018 en 2019 (zie hiernaast), discussie over de (geluids) overlast van de Schulenburg.

 

Elke beperkende maatregel voor deze accomodatie geld natuurlijk ook voor de de jongerensociëteit.