Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘Interior with chicken’– Geert Lemmers, 60 x 80 cm, dye transfer print op aluminium

Galerie Slagmaat weer open

publicatiedatum: di 24 november 2020

Na een korte sluiting is de galerie weer open. Tot en met zaterdag 9 januari 2021 exposeert kunstenaar Geert Lemmers (Beneden Leeuwen 1948; Fotovakschool) met fine photo art. De wonderlijke foto’s van Geert sierden al twee keer eerder de muren van de galerie en het is fijn dat hij terug is!

 

De rijke fantasiewerelden die hij creëert met zijn fotomontages worden deze keer afgewisseld met ingetogen beelden die zijn filosofische kijk op de wereld laten zien en door kleurrijk abstract werk.

 

Geert neemt

Hij je mee in de sprookjesachtige chaos achter mooie façades. Hij brengt je in verwarring en prikkelt je met zijn man met peper (peper, toch?). Hij raakt je met zijn beeld van Aphrodite, de godin van de liefde, schoonheid, seksualiteit en vruchtbaarheid.

Vanwege corona is er geen officiële opening van de expositie, maar Geert komt begin december wel naar Woerden.

 

Tot en met zaterdag 5 december 2020 exposeert Ariadne Leefoge (1961; Kunstacademie Haarlem-Leiden) in de Expositieruimte van de galerie. Ze woont en werkt als beeldend kunstenaar en docent aan de rand van het bos in Klarenbeek-Voorst. Grote kleurrijke schilderijen op doek, maar ook kleiner werk op paneel, spannende composities in pastel, verfijnde pentekeningen: Ariadne legt haar hele wezen in vele werkvormen. Haar schilderwerk is een spel met verf, beweging en gelaagdheid. Het ontstaat door observatie van en verwondering over de wereld om haar heen.

 

Zet in je agenda: vrijdag 4 en zaterdag 5 december 2020 DECEMBER DARLINGS in de galerie!
Silvia Veldkamp, mijn ‘oude’ overbuuf van Uit je Kunst – Conceptstore en ik organiseren voor de vierde keer een bijzondere koopavond in december. Dit jaar is het EXTRA bijzonder want we organiseren he-le-maal geen koopavond ;-) maar wel TWEE HELE DAGEN. Ook dit jaar zorgen we voor extra veel kunstwerken en andere handmade items en natuurlijk hebben we makers over de vloer.

 

Bijvoorbeeld

Geert Lemmers (hij vertelt graag over zijn fine photo art) en Margo de Wijk (zij maakt ook dit jaar hele gave portretten voor je social media enzo, voor niet te duur). Het complete programma volgt snel!

 

De galerie en Expositieruimte zijn elke vrij- en zaterdag op afspraak en met een mondkapje te bezoeken tussen 10-17 uur. Vaak is een afspraak op woens- en donderdag ook mogelijk, maar de exposant in de Expositieruimte is dan niet aanwezig. Zet zelf je afspraak in de agenda van de galerie via BOEK EEN BEZOEK op de Homepage van www.galerievanslagmaat.nl

 

De beschikbare dagen en tijden verschijnen tot ca 1,5 week vooruit. Wil je liever een private viewing, een bezoek met een groep boeken of kom je er niet uit, bel dan 06 4872 9544.