Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Recycle Sint

publicatiedatum: ma 16 november 2020

Vorig jaar vond in Woerden het Zero Waste Café plaats, met ruim honderd bezoekers. Nu komt Zero Waste Groene Hart met een ruilactie voor speelgoed. En ook hier gaat het om duurzaamheid. “Recycle Sint is een initiatief tegen overconsumptie”, vertelt mede-organisator Simone Veltkamp tegen Roy Visscher van de Woerdense Courant.

 

 “Natuurlijk zijn kinderen na een bepaalde tijd toe aan ander speelgoed. Ouders rennen dan vaak al snel naar de speelgoedwinkel voor nieuwe spullen. Maar daarmee houd je de overconsumptie - en dus de grote afvalberg - in stand. Je kunt speelgoed waar kinderen op uitgekeken zijn of dat ze ontgroeid zijn, ook vervangen door spullen die een ander kind niet leuk meer vindt. Ruilen dus eigenlijk.”

Net zo leuk
Dat ruilen heel gemakkelijk én leuk kan zijn, laten Simone, Ilja Moons, Kirsty Mulder en Jolanda Zwetsloot deze maand zien. Op vrijdagavond 20 november kan niet meer gebruikt speelgoed ingeleverd worden in Snel en Polanen. “Je krijgt daarvoor waardepunten. Die kun je de volgende dag, zaterdag 21 november van 9 tot 13 uur in de hal van de Margrietschool aan de Oeralstraat, ruilen tegen spullen die andere ouders hebben ingeleverd.

Vanwege corona werken we met tijdssloten, zodat er maar drie personen tegelijk binnen zijn.”

 

Lees het hele artikel in de WC