Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kies de mooiste boom van Woerden.

publicatiedatum: wo 11 november 2020

Het is alweer even geleden dat er in Woerden op het Exercitieveld een schommelprotestactie plaatsvond om de prachtige monumentale kastanjebomen te behouden. Deze actie was een daverend succes, heeft zelfs het Jeugdjournaal gehaald en bijna 2000 Woerdenaren hebben via een petitie hun stem laten horen voor de bomen.

 

Uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat de kap uitgesteld is. Over het definitieve lot van de kastanjebomen moet nog beslist gaan worden. Ondertussen zit de actiegroep niet stil.

“Wij richten ons nu ook op andere stukken natuur in Woerden met de focus op de bomen die op dit moment in gevaar zijn, waaronder die aan de Hoge Wal.”

 

De naam van de actiegroep ‘Red de kastanjebomen’ is daarom veranderd in ‘Actiegroep Hart voor Natuur Woerden’. “De maand november is bij uitstek dé maand om de bomen weer onder de aandacht te brengen. Het is namelijk treevember. Tijd dus voor een nieuwe ludieke actie, namelijk de verkiezing van de mooiste, meest bijzondere bomen van Woerden.”

 

Wat is jouw favoriete boom in Woerden?
Heb je je favoriete boom uitgekozen? Maak er dan een mooie, duidelijke foto van en stuur deze met je motivatie en de locatie van de boom erbij op naar: hartvoornatuurwoerden@gmail.com of zet je foto met motivatie en locatie op de Facebookpagina. Stuur je foto uiterlijk 30 november in.

 

Deze top 3 maken we bekend in de maand december.”

 

Bron Woerdense courant

Lees meer bij de brom o.a over de Prijs voor de kampioensboom en hoe je "boombommetjes" krijgt?