Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sint-Maarten binnenshuis vieren

publicatiedatum: ma 9 november 2020

Op 11 november 2020 wordt in Nederland de naamdag van Sint Maarten gevierd. Kinderen liepen in voorgaande jaren met lampionnen en gingen huizen langs om snoep of fruit te bemachtigen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht deed een oproep om dit jaar, i.v.m. corona, niet met kinderen de straat op te gaan en langs de deuren te lopen. De traditionele Sint-Maarten Parade in de stad Utrecht is afgeblazen

 

De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht deed een oproep om dit jaar dit feest met de kinderen binnenshuis te vieren. Het risico op verdere verspreiding van het coronavirus is anders te groot.

Andere regios.

Niet overal in Nederland wordt het afgeraden om Sint-Maarten buitenshuis te vieren.

Onder andere in Gelderland, Brabant, Limburg en noordelijke provincies kan iets meer, maar wel binnen de regels van de RIVM, met als argument dat kinderen een relatief kleine rol spelen in de verspreiding van het corona virus.

 

RIVM:

Optochten en bijeenkomsten

  • Optochten voor kinderen tot 12 jaar zijn mogelijk als de begeleiders zich houden aan het maximaal aantal volwassenen..
  • Gaat u samen met uw kind langs de deuren met Sint-Maarten? Ga dan alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd rekening met de maximale groepsgroote en houd minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners. Organiseer geen grote activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen.
  • Vraag bij uw gemeente na of er aanvullende regels zijn voor de viering van Sint-Maarten.

 

Regels voor binnen en buiten