Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bestuur Sinterklaas (intocht) stopt ermee

publicatiedatum: zo 25 oktober 2020

Naast het feit dat de intocht, als Woerdens evenement, is afgelast, geeft ook het hele bestuur van het Woerdense "Consulaat van Sinterklaas" aan ermee te gaan stoppen. De digitale intocht is het laatste dat zij zullen organiseren. Ook de "hoofdrollen" van dit evenement stoppen ermee na dit jaar.

 

Laatste intocht

“Naast de bestuursfuncties zullen na dit jaar ook de rollen van Sinterklaas en zijn hoofdpieten overgedragen worden”, zo vertelde het bestuur tegen de media, (op de site is daar, op dit moment, nog niets over te lezen.)

 

De intocht van 2020

Net als bijna overal in de regio is de (fysieke) intocht van Sinterklaas ook in Woerden afgelast.

Dat wil zeggen. De sint komt wel naar Woerden, maar digitaal.

 

Nog een paar weekjes slapen

De Sinterklaasintocht voor dit jaar stond gepland op zaterdag 14 november 2020, over ongeveer 3 weken dus. Hoe hij komt en met wie? dat is nog steeds geheim. (Maar volgens het consulaat "ligt er een mooi idee op de plank." )

 

 

En met wie komt sint?

Met welke hulp hij komt, om pepernoten, cadeaus, enz,. uit te delen, en ook hoe deze hulp eruit zal zien is nog onduidelijk. Op de site valt te lezen over de vraag; "Hoe zien de Pieten eruit in Woerden"
"Zoals ieder jaar buigt het bestuur van Sint in Woerden zich over dit actuele thema."

 

En over 2019 staat er, samengevat, "dat iedere piet zelf mag uitmaken hoe die eruit wil zien" en "onze Pieten bepalen zelf hoe vaak ze door de schoorsteen gaan"

 

ÉÉN kleur

De foto's, publicaties en afbeeldingen, op de site en op andere media, Getuigen ervan dat er vorig jaar (of in een eerder jaar)

geen niet, of minder traditioneel geschminkte "hulp" te zien was.

Kortom alles was nogal "eenkleurig".

Maar we denken dat de vrijwilligers in de afgelopen jaren,  individueel en democratisch, toevallig allemaal voor die ene "kleur" piet hebben gekozen, en niet voor andere kleuren of andere in petities en verzoeken aangedragen mogelijkheden zoals "roetvegen" (of misschien zelfs een heel ander soort "hulp").

 

Wij zijn benieuwd;

hoe kleurijk zal de digitale intocht van 2020 zijn?

en die van 2021?, onder een nieuw bestuur en met andere hoofdrollen!

we gaan het zien.