Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Maatregelen St. Antonius Ziekenhuis

publicatiedatum: za 17 oktober 2020

Door de snelheid waarmee het aantal coronapatiënten momenteel toeneemt, ziet het St. Antonius Ziekenhuis, in navolging van veel andere ziekenhuizen, zich ook genoodzaakt om reguliere, niet acute, zorg met circa 15% af te schalen. Ook zonden zij een brief aan (oud)patiënten om hen te informeren over de situatie in, en het beleid van het ziekenhuis.

 

Brief Antonius aan betrokkenen.

 

Helaas hebben we weer te maken met een sterke toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland, daarom informeren wij u over de huidige zorg in ons ziekenhuis.

Langer wachten op sommige operaties
Hoewel we alles op alles hebben gezet om naast de coronazorg ook alle normale (reguliere) patiëntenzorg door te laten gaan, hebben we toch anders moeten besluiten. We hebben een deel van de geplande operaties moeten verschuiven naar een later moment. Een deel van ons OK-personeel is namelijk nodig voor extra coronazorg op de intensive care. We betreuren deze maatregel. Niets is immers vervelender dan te moeten horen dat een operatie wordt uitgesteld.
We beoordelen heel zorgvuldig per patiënt of een ingreep kan worden uitgesteld. Deze patiënten worden persoonlijk gebeld en samen wordt gekeken naar een andere datum. Patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben kunnen altijd terecht. Behandelingen van patiënten met kanker, de hartingrepen en de psychiatrische behandelingen gaan in principe ook door.

Poli-afspraken gaan vooralsnog gewoon door
Poli-afspraken gaan vooralsnog door. Als het mogelijk is doen we de afspraak telefonisch of als videoafspraak. Kan dit niet, dan is de afspraak gewoon op een van onze locaties. Kijk goed in de afspraakbevestiging op welke locatie uw afspraak is. Om drukte te voorkomen proberen we de namelijk afspraken zo veel mogelijk te spreiden over onze locaties. Het kan dus zijn dat u niet op uw voorkeurslocatie wordt geholpen.

 

Vragen
Voor de veiligheid stellen we u vooraf een aantal vragen
Voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nemen wij enkele dagen van tevoren telefonisch, per mail of via Mijn Antonius contact met u op. We vragen u onder andere of:
• u klachten heeft die op corona kunnen wijzen;
• u vanwege een besmet contact in quarantaine moet blijven;
• u en/of uw huisgenoot op corona getest worden of op de uitslag wachten;
• u een oranje of rood gebied in het buitenland bezocht heeft de afgelopen 10 dagen.
Is het antwoord op een of meer vragen ja, dan wordt de afspraak uitgesteld óf gaat de afspraak door en worden passende maatregelen genomen. Verandert er wat in uw situatie nadat deze vragen zijn gesteld, aarzel dan niet om zelf contact op te nemen met de poli. Zo houden we de zorg veilig.

 

Mond-neusmasker
In het ziekenhuis: draag een mond-neusmasker en houd 1,5 meter afstand
Patiënten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis dragen in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Bij voorkeur neemt u uw eigen mond-neusmasker mee, anders krijgt u er een bij de ingang van ons ziekenhuis. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben. Op sommige plekken is zelfs een chirurgisch mond-neusmasker verplicht, zoals op de verpleegafdelingen. In dat geval krijgt u er een van ons uitgereikt. Dit beleid geldt ook voor onze poliklinieken in Houten, Mijdrecht en Utrecht Overvecht.

 

Stickers
Met stickers op de grond wijzen we u op de 1,5-metermaatregel en geven we looproutes aan, zodat iedereen voldoende afstand tot elkaar houdt. Op verschillende plekken kunt u gebruik maken van handalcoholpompjes en hangen er posters met hygiënerichtlijnen.

 

Kom alleen naar het ziekenhuis
Om drukte in het ziekenhuis te voorkomen, kunt u helaas geen begeleider meenemen. Er zijn slechts een paar uitzonderingsgevallen, waarin een begeleider toch mee mag. Dat gaat altijd in overleg met de poli. Het is altijd mogelijk om een begeleider via uw eigen telefoon te laten deelnemen aan het gesprek.

Hoe kunt u ons helpen?
U kunt ons helpen door gebruik te maken van Mijn Antonius. Dit is een beveiligde, persoonlijke online omgeving voor patiënten van het St. Antonius. U kunt hier zelf onder andere 24 uur per dag onderzoekuitslagen inzien, vragenlijsten invullen ter voorbereiding op uw afspraak en vragen stellen aan uw zorgverlener. Ook kunt u via Mijn Antonius 7 dagen per week afspraken maken, wijzigen en afzeggen. Heeft u nog geen toegang, op onze website staat precies hoe u dit kan doen. De activatiecode die u hiervoor nodig heeft, staat in uw afspraakbevestigingsbrief.

Meer informatie
Lees hier de actuele informatie over afspraken in het ziekenhuis.
• Als u binnenkort bloed moet laten prikken, vermijd dan de drukte en kom bij voorkeur niet tussen 09.00 en 10.00 uur. In de middag is het rustiger. Lees vooraf de actuele informatie over bloedprikken.
• Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem contact op met uw zorgverlener. Doe dat bij voorkeur via Mijn Antonius, om telefonische drukte op de poli’s te vermijden.

Wilt u op de hoogte blijven van alle (corona) ontwikkelingen in het ziekenhuis en/of wilt u online (patiënten)bijeenkomsten bijwonen? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Tot slot
Wij kunnen dit als ziekenhuis niet alleen. We doen daarom een dringende oproep aan iedereen: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten. Alleen dan kunnen we de toestroom van coronapatiënten in het ziekenhuis aan en zorgen we ervoor dat we ook de andere zorg kunnen blijven bieden die zo hard nodig is. De ontwikkelingen gaan helaas snel en wij zullen u blijven informeren. Voor actuele informatie kunt u altijd terecht op onze site: antoniusziekenhuis.nl 

 

Met vriendelijke groet,

St. Antonius Ziekenhuis