Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Taxateur boeken in het Kasteel

publicatiedatum: zo 18 oktober 2020

Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handgekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om op donderdag 22 oktober van 13.30 tot 16.00 uur (op afspraak) langs te komen voor een taxatie bij Arie Molendijk komt naar Kasteel Woerden

 

De taxateur van oude boeken Arie Molendijk was, volgens het persbericht,  zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. actief als taxateur en op 1 december 2018 vierde hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven.

 

Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts om boeken van het publiek te taxeren.

 

De heer Molendijk, in het persbericht, zelf over zijn werk als taxateur: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

 

U bent van harte welkom en u wordt vriendelijk ontvangen in het restaurant van het kasteel (Kasteel 3) op donderdag 22 oktober van 13.30 tot 16.00 uur.

 

In verband met het coronavirus ALLEEN OP AFSPRAAK met de heer Molendijk.

Tel. 06 27177625 of voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl

De heer Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag: laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!