Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kern met Pit

publicatiedatum: za 17 oktober 2020

Wil jij een speeltuin aanleggen in je buurt, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen voor de lokale historie, een pluktuin, klusschuur voor de buurt of een toneelstuk maken met jongeren uit je wijk? Kern met pit helpt je hierbij! Lukt het binnen een jaar? Dan krijg je € 1000 voor het project en het Kern met Pit predicaat.

 

 Wat is Kern met Pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. 

Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

 

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan we voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.


Wie kan meedoen?

Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd.


Lees meer of Schrijf je in voor Kern met Pit

Inschrijven kan nog tot en met 31 oktober 2020