Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sint is - stilletjes- al in het land.

publicatiedatum: vr 16 oktober 2020

Sint is, volgens "wel ingelichte bronnen", afgelopen week op dinsdag 13 oktober (voor tv en een beetje stiekem dat wel) in de haven van Elburg gezien. Dezelfde bronnen melden dat er ook Pieten te zien waren en dat die een zeer gevarieerd uiterlijk hadden. Dat laatste komt (denken wij) wel goed uit omdat Piet, in zijn "oude" uiterlijk, op een behoorlijk aantal basisscholen niet meer welkom is.

 

Aankomst van het schip

De karakteristieke boot meerde maandagavond al aan in de haven van Elburg, vlak naast de visafslag. Dat gebouw werd door de filmploeg gebruikt voor de opslag van hun apparatuur.

Bij de opnames op dinsdag werd iederen "uit de buurt"gehouden.

Eerder dan 9 november zal er niets duidelijk worden over de aankomst van Sinterklaas in Nederland, want dan pas beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal.

 

basisscholen: ‘Feest is voor alle kinderen’

Hoewel veel scholen zeggen nog niet precies te weten hoe ze het sinterklaasfeest gaan vieren, lijkt het duidelijk dat een "ouderwets" geschminkte Piet op de meeste scholen zal ontbreken.

 Sowieso dus een bijzondere sinterklaasviering, ook al vanwege de vele corona maatregelen, en nieuwe kijk op wat nog gewenst is. (een oude "bisschop" met kinderen op schoot? liedjes over "knechten"?).

 

Maar ook bijzonder omdat in onze mooie stad  lange tijd, (en tot nog niet zo héél erg lang geleden) wijzigingen aan het (donkere) uiterlijk van Piet zo goed als onbespreekbaar waren.

 

Misschien is 2020 wel een mooi overgangsjaar naar een nieuw ietwat anders vormgegeven feest in 2021. Dit omdat er dit jaar geen grootse sint-intocht is en er dus ook geen grote mensenmassa's en tientallen pieten op de been zullen zijn in Woerden,

 

(zetten wij op ons verlanglijstje voor sint, voor dit jaar al, "een coronavrij & schmink-arm" heerlijk avondje.)

 

De redactie