Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kockengen, Kunst en Koffie

publicatiedatum: ma 5 oktober 2020

Lunchcafé Kunst en Koffie – in het prachtige vm. Gereformeerde kerkje in Kockengen- wordt gerund door medewerkers van Abrona. Behalve koffie dus ook kunst. Van kunstenaars van Abrona zelf maar ook van gastkunstenaars. Tot eind december kunt u daar het werk bewonderen van Joke van der Toolen schilderijen met Hollandse luchten, de Wadden, kwelders en landschappen.

 

Joke van der Toolen

Joke schildert met acrylverf: altijd met kwasten, vaak met een paletmes en  regelmatig met haar vingers! Ze werkt graag en veel op de Wadden. De kleuren en uitzichten die je daar ervaart... Dit wil ik in mijn schilderwerk vatten. Zeeën en luchten schilderen gaat vaak "als vanzelf".

meer over deze expo in de expo-agenda.

 

Kunst & Koffie

“In het lunchcafé en op ons gezellige terras kunt u genieten van koffie en gebak of de gerechten van onze kleine lunchkaart die bereid en geserveerd worden door mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen kunt u geëxposeerde kunst bewonderen. Onze expositie wisselt om de twee maanden. Naast werk uit ons eigen atelier wordt er werk van kunstenaars uit de omgeving geëxposeerd.

 

Een keer per 2 maanden is er repaircafé bij Kunst & Koffie. U kunt dan, onder begeleiding van professionele vrijwilligers, uw kapotte apparaten of kleding repareren.

 

Kunst & Koffie is een kleinschalige locatie waar je veel kunt leren. De werkzaamheden bestaan uit het bedienen van gasten, het maken van lunchgerechten, bakken van appeltaarten en koekjes en het doen diverse schoonmaakwerkzaamheden. Ze hebben regelmatig trainingen en cursussen zoals de horecatraining, ehbo, social media enz. Op rustige momenten zijn er vaak creatieve activiteiten zoals handwerken of schilderen”.

 

Kunst en Koffie
Nieuwstraat 12
3628 AC
Kockengen