Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Coronanieuws: Mondkapje op in gemeentehuis en...

publicatiedatum: do 1 oktober 2020

Vanaf maandag 5 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht in het gemeentehuis van Woerden. De verplichting geldt voor bezoekers en voor medewerkers, in elk geval tot en met 20 oktober. Voor het stadskantoor en stadhuis in Oudewater gelden dezelfde maatregelen. Hieronder meer over het mondkapjes-advies.

 

Nieuwe maatregelen

Het besluit om een mondkapje te verplichten is genomen na de bekendmaking van nieuwe, strengere coronaregels door het kabinet. Hoewel de mondkapjesverplichting geen verplicht onderdeel is van het pakket maatregelen, is toch gekozen om deze voor het gemeentehuis in te voeren.

Onder andere om de gezondheid van medewerkers die onderdeel zijn van kritieke processen bij de gemeente, zo veel mogelijk te beschermen.


Beperkte openingstijden
Een andere maatregel die ervoor moet zorgen dat er altijd voldoende medewerkers beschikbaar blijven voor de kritieke processen, zoals het doen van aangifte van geboorte en overlijden, is het aanpassen van de openingstijden van Burgerzaken. Vanaf 5 oktober zijn deze voor spoedafspraken geopend van maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur. En op vrijdag van 9:00- 12:00 uur.

 

Landelijk: Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Het kabinet adviseert iedereen dringend om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Alleen voor basis- en middelbare scholen geldt het advies voorlopig nog niet.
Binnen mondkapje op geldt o.a.:    In winkels, musea, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations etc. Ook in het gemeentehuis van Woerden is het dragen van een mondkapje vanaf 5 oktober dus noodzakelijk.

Ook in restaurants, caf├ęs, theaters en concertzalen. Zodra mensen daar op hun plaats zitten, mag het mondkapje af. 

 

    Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

    Dit advies gaat vooralsnog niet gelden op basisscholen en middelbare scholen.

Uitwerking volgt

De Rijksoverheid maakt het precieze advies en de definities van publieke binnenruimtes uiterlijk vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekend.