Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geven voor de cultuurmakers

publicatiedatum: ma 21 september 2020

Het Cultuurfonds voert actie: 'Houd Cultuur Levend' Met de actie 'Houd Cultuur Levend’ hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor de vele duizenden makers in de cultuursector die in zwaar weer verkeren door de coronacrisis. Want het nieuwe steunpakket is goed nieuws maar de nood blijft hoog. Op dit moment staat duizenden cultuurmakers het water aan de lippen:

 

 ze kunnen door de corona-maatregelen hun projecten niet of maar deels uitvoeren. Wij zijn blij dat Minister Van Engelshoven inmiddels 482 miljoen extra heeft vrijgemaakt voor cultuur. Veel instellingen kunnen daar gebruik van maken, maar lang niet iedereen.
 

Voor die cultuurmakers is nog veel geld nodig. Zonder geld voor een oefenruimte, instrumenten, kostuums, materiaal of een geluidsinstallatie blijft het voor deze makers bij ideeën. En verarmt het culturele aanbod in Nederland. Daarom vragen we iedereen die van cultuur houdt om bij te dragen. Geef (net als de minister) om cultuur levend te houden.

 

We gaan samen de cultuurmakers ondersteunen, zodat zij ons blijven inspireren, betoveren, verwonderen, aan het denken zetten. Het gaat om projecten op het gebied van beeldende kunst, letteren, muziek, theater of film. We hopen met jouw steun zoveel mogelijk culturele projecten te kunnen realiseren!

 

Meer info

DONEREN

Ondanks het feit dat 70% van de Nederlanders zich zorgen maakt om de cultuursector, heeft tot nu toe slechts 10 procent extra gedoneerd om musea, theater- en muziekgezelschappen te steunen.