Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘De paarden van Inge Sips’

publicatiedatum: za 19 september 2020

Nieuwe expositie bij Kooijman interieurs; ‘Wat maakt 'het paard' in mij los? Wanneer denk ik 'wow'?’, zegt Inge Sips. Dat is als ze vanuit een auto- of treinraam paarden ziet galopperen, in een film aanstormende paarden in een middeleeuwse veldslag voorbij ziet gaan en werken bekijkt van kunstenaars die door de eeuwen heen het paard op hun eigen wijze verbeelden.

 

Expositie Kooijman Interieurs ‘De paarden van Inge Sips’

Voor deze tweevoudige winnares van de RijnKUNSTprijs van KUNSTaandenRIJN is ook spannende muziek is een inspiratiebron. “Het Erlkönig lied van Schubert, 15e eeuwse estampies (middeleeuws populaire dansmuziek) en hedendaagse Dance. Mijn verbeelding slaat op hol, er springt een vonk over. Hier moet ik iets mee in mijn werk. Dit wil ik overbrengen op doek, papier, uitwerken in 3-D. Het paard, springend, schreeuwend, bijtend, dreigend, maar ook met ingehouden kracht, samengebalde spieren, machtig. Zo moet het overkomen in mijn werk.”


Inge Sips volgde de Academie voor Beeldende Kunst (Monumentale Vormgeving), Maastricht en studeerde Culturele Wetenschappen.

 

Titel: Erlkönig
De ballade vertelt het trieste verhaal van een vader die ’s nachts te paard naar huis rijdt met in zijn armen zijn doodzieke. De jongen ziet in zijn koortsdromen de elfenkoning, een symbool van de dood, die hem probeert mee te lokken naar de ‘andere zijde’. Uiteindelijk sterft het kind.

Een groot deel van het werk van Inge Sips is tot eind februari te zien bij Kooijman & Gladzo interieur en parket aan de Touwslagersweg 14 Woerden.

 

KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.
website: www.kunstaandenrijn.nl