Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vrijwilligers voor Klompenpaden

publicatiedatum: wo 30 september 2020

Op dinsdag 8 oktober van 20.00 tot 21.30 uur is er een vrijwilligersbijeenkomst in Woerden voor nieuwe, geïnteresseerde vrijwilligers voor de Klompenpaden het Graveslootpad, Houtdijkenpad en Teylingenpad. Deze drie populaire en prachtige Klompenpaden in het buitengebied van Woerden gaan door uitgestrekte weilanden en veenweidegebied in de buurt van Kamerik. Hieronder de beschrijvingen van de routes

 

Om deze drie paden te kunnen behouden en te onderhouden is Landschap Erfgoed Utrecht op zoek naar enthousiaste wandelliefhebbers uit de buurt die graag iets willen betekenen voor de cultuur en natuur van Nederland.

De bijeenkomst vindt plaats op Cornelis Troostlaan 64, Woerden. Tijdens de bijeenkomst vertellen we u alles over het vrijwilligerswerk en de paden. De coördinatoren van dit pad zijn aanwezig en kunnen al uw vragen beantwoorden. Graag aanmelden voor de informatieavond en/of het vrijwilligerswerk bij Hélène Hine, via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. We zien u graag dan!

De vrijwilligers controleren per toerbeurt de route minimaal 1x per maand. Bij het nalopen van de route controleert u de markeringen en borden. Daarbij voert u soms wat kleine reparaties en/of snoeiwerk uit en ruimt u het eventueel aanwezige zwerfafval op. Grotere problemen worden gemeld bij de coördinator. Als vrijwilliger bent u circa 4 keer per jaar een halve dag beschikbaar.

 

Kan je een Klompenpad zonder folder lopen?

De Klompenpaden zijn ook in het veld gemarkeerd, dus zonder folder en routekaart is het mogelijk om een Klompenpad te wandelen. Echter; de praktijk heeft uitgewezen dat sommige markeringplaatjes moeilijk te vinden zijn. Daarom adviseren we om altijd de folder met routekaart of een uitgeprinte kaart van deze website mee te nemen. U kunt natuurlijk ook een van de Klompenpaden uit de app wandelen. In de app staat de route ook ingetekend en kunt u zien waar u bent.
Via deze website en de app informeren we u over (tijdelijke) routewijzigingen.


Teylingenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Kamerik. Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Kamerikse Nessen. Geniet van het veenweidegebied, het boerenland en de rust. klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Teylingenpad (15 km)

Startpunt: TOP Oortjespad in Kamerik. Volg de borden TOP Oortjespad

Openbaar vervoer: Bushalte Oortjespad of bushalte Teckopseweg

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Broedseizoen: De route is tijdens het broedseizoen gesloten tussen 15 maart en 15 juni.

Brochure: van dit Klompenpad is geen fysieke brochure beschikbaar. De route-informatie kunt u inzien via de Klompenpaden app en via de downloadbare kaart.

Horeca onderweg:

  •     Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, Kamerik
  •     Restaurant ’T Ryck, Oortjespad 3, Kamerik


Graveslootpad

Ontdek het mooie buitengebied van Kamerik. Wandelen door de polder, over boerenland en langs kleiputten. Geniet van de uitgestrekte weilanden vlakbij Woerden. klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Graveslootpad (8 km)

Startpunt: Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, Kamerik

Opstappunt: Station Woerden

Openbaar vervoer: Bushalte Sluis.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Houtdijkenpad en Teylingenpad. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.

Broedseizoen: De route is tijdens het broedseizoen gesloten tussen 15 maart en 15 juni.

Horeca onderweg:

  •     Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, Kamerik
  •     Batenstein Eten &Drinken, Van Helvoortlaan 40, Woerden

 

BELANGRIJK!

Beste Klompenpad-wandelaar,

Het coronavirus heeft ook invloed op de Klompenpaden. U bent nog steeds welkom op de Klompenpaden mits u de RIVM-adviezen en eventueel aanvullende verordeningen in acht neemt.

Enkele (delen van) Klompenpaden zijn om veiligheidsredenen gesloten. Dit wordt zo veel mogelijk gemeld zowel op betreffende pagina op de website als in de app en ook ter plaatse.

Vanwege Corona vinden er minder of geen naloopcontroles plaats.

Check de betreffende padpagina op de website of de app voor de meest actuele informatie.

Wij danken u voor uw begrip.

 

Team Klompenpaden