Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Petruskerk gesloten tijdens Open Monumentendag

publicatiedatum: di 8 september 2020

Jaarlijks is er het 2e weekeind september de landelijk bekende Open Monumentendag en dan bezoeken zo’n 700 mensen de Petruskerk. Maar nu is juist vanwege dat groot aantal bezoekers door de kerk besloten om het gebouw op Monumentendag dicht te houden. Dit omdat ze de 1,5 meter afstand die dag niet kunnen garanderen maar ook omdat de kerk op 19 september is verhuurd.

 

Volgens de betrokkenen zijn er nog genoeg tijdstippen op andere dagen om naar de Petruskerk te komen.

Er zijn dan ook deskundige gidsen aanwezig die over de rijke historie van de Petruskerk kunnen vertellen.

 

Tot het coronavirus onder controle is zijn de openingstijden van de Petruskerk iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Iedere 2e en 4e zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur en alle andere zaterdagen van 11.00 tot 14.00 uur. Uitzonderingen zijn tweede Kerstdag en wanneer de Petruskerk wordt gebruikt voor uitvaarten, bruiloften en als de kerk is verhuurd.

 

“Wij hebben gemerkt dat, sinds het coronavirus onder ons is, er behoefte is om even de Petruskerk binnen te lopen om te bidden en/of een kaarsje aan te steken. Daarnaast zijn er uiteraard ook veel bezoekers die de mooie, eeuwenoude Petruskerk van binnen willen zien.”