Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Meepraten over windmolens en zonnevelden

publicatiedatum: za 5 september 2020

Heel Nederlanaanmeldmogelijkheden d doet wat om over te gaan op duurzame energie. Gemeente Woerden wil haar bijdrage leveren aan het klimaatakkoord en de Regionale Energiestrategie (RES). Daarom zetten ze stappen om grootschalig duurzame energie op te wekken in gemeente Woerden. Als u hierover mee wilt praten kunt u hieronder meer informatie en .

 

Oproep college: Praat mee

Het college vindt het belangrijk om ook uw input mee te nemen. Daarom zijn we sinds januari met u in gesprek over voorwaarden waaronder bijvoorbeeld windmolens en zonnevelden mogelijk zijn. Dit wordt samen met analyses van o.a. ruimtelijk en technisch experts vastgelegd in een Afwegingskader. Het Afwegingskader wordt gebruikt om aanvragen te toetsen en geldt als basis voor de bijdrage van Woerden aan de Regionale Energiestrategie (RES). De raad besluit over het Afwegingskader en de RES. Zo bepalen we samen hoe Woerden bijdraagt aan de RES en het klimaatakkoord.

Op basis van alle input is er in de zomer een concept-Afwegingskader opgesteld. In september komen we hierover graag bij u terug. We starten met een voorlichting over de RES. Daarna zijn er verschillende avonden waarop u kunt reageren op het concept.


Voorlichting over Regionale Energiestrategie

Om over te gaan op duurzame energie maken regio’s afspraken in de Regionale Energiestrategie. Woerden valt onder de RES U-16. Maar wat betekent de RES?

Hierover organiseert gemeente Woerden samen met andere gemeenten op 9 september een online voorlichting.

Aanmelden: .
U ontvangt van tevoren de link naar de online sessie.

 


Praat mee over het Afwegingskader

In de zomer is er een concept Afwegingskader opgesteld. We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens een laatste ronde inloopavonden. Herkent u zich in de voorwaarden? Mist u zaken? Uw input wordt verwerkt waarna het Afwegingskader en alle input naar de gemeenteraad gaat.

  •     14 september: Woerden
  •     22 september: Zegveld
  •     29 september: Harmelen
  •     30 september: Online
  •     6 oktober: Kamerik

Aanmelden fysieke avonden: uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen. U kunt zich hier aanmelden voor één van de avonden. U dient dan te kiezen voor een tijdslot:

Meer informatie

Meer informatie over het Afwegingskader leest u op www.woerden.nl/duurzameopwek. Hier vindt u ook verslagen van de afgelopen avonden en u kunt een webinar over windmolens en zonnevelden terugkijken.
Contact

Heeft u opmerkingen, ideeën of vragen, mail deze naar duurzaam@woerden.nl en we nemen contact met u op.