Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jan Vermaat in Galerie Slagmaat

publicatiedatum: wo 2 september 2020

Vanaf vrijdag 4 september tot en met zaterdag 31 oktober 2020 exposeert in galerie Slagmaat de van zijn bronzen sculpturen bekende, Woerdense kunstenaar Jan Vermaat Nu niet met beelden, nee Jan is terug met schilderijen, die óók onmiskenbaar van zijn hand zijn. De expositie wordt zaterdagmiddag 5 september officieel geopend .

 

Foto: ‘Onbereikbaar’- Jan Vermaat (60 x 40 cm, olieverf op doek)

 Op een enkele uitzondering na schilderde hij vrouwen, hun vormen teruggebracht tot gestileerde lijnen die vloeiend of hoekig verbonden zijn. Bijna kubistisch, geschilderd in tinten die doen denken aan de groene of bruine patina van brons. Zijn portretten en naakten hebben juist een hoog impressionistisch gehalte en zijn verrukkelijk vlot geschilderd.

De expositie geopend door Ton Planken, een goede vriend van Jan.
Wil je hierbij aanwezig zijn, mail dan uiterlijk woensdag 2 september 2020 18 uur je naam, telefoonnummer, aantal personen (vermeld of jullie al dan niet samen een huishouden vormen) naar mariette@galerievanslagmaat.nl Uiterlijk vrijdag ontvang je een e-mail met het tijdstip waarop je zaterdag na 14 uur verwacht wordt.
Het aantal gasten is door coronamaatregelen gelimiteerd en daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Vanwege de officiële opening zijn de galerie en aangrenzende Expositieruimte zaterdag 5 september vanaf 14 uur gesloten. De expositie is verder elke vrij- en zaterdag te zien tussen 10 en 17 uur. Je kunt ook een afspraak maken voor een private viewing op een ander moment. Op www.galerievanslagmaat.nl kun je zelf via BOEK EEN BEZOEK een afspraak plannen. De bezoekmomenten worden regelmatig aangevuld. Als je liever belt voor een afspraak dan kan dat: tel. 06 4872 9544.

 

Ook te zien
• In de Expositieruimte van de galerie is tot en met 5 september Lock down | Open up van leden van Kunstkring Woerden te zien. Jan was één van de oprichters hiervan.
• Van 11 tot en met 19 september exposeert Connie Fransen uit Aalsmeer in de Expositieruimte haar schilderijen onder de titel Evenwicht en Balans.