Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerdens KunstLint

publicatiedatum: ma 24 augustus 2020

Vanwege de coronacrisis dit jaar geen Atelierroute Groot Woerden, maar een Woerdens KunstLint. 49 Kunstenaars tonen van vrijdag 4 september tot zondag 4 oktober in etalages in het centrum van Woerden hun werk: schilderijen, foto’s, beelden, poëzie, sculpturen, sieraden en textiele werkvormen. Van iedere deelnemer aan KunstLint is één creatie te zien.

 

Dit voorjaar nam de organiserende Stichting Atelierroute Groot Woerden het besluit dat de achttiende editie niet door kon gaan in verband met de coronacrisis.  In korte tijd meldden zich bijna 50 kunstenaars uit Woerden en omliggende dorpen. Ze schreven in met schilderijen, foto’s, sieraden, beelden en textienaale werkvormen. 

 

De meeste winkeliers in het centrum waren enthousiast over het plan.

Er bleken voldoende etalages beschikbaar om de kunst te exposeren. onder andere in Voorstraat, Rijnstraat, Havenstraat, Kerkstraat, Kruisstraat, Kerkplein en Nieuwstraat 

 

Presentatie/Plattegrond

Bij Electroworld de Groot aan Molenstraat 2 is een presentatie van alle kunstwerken.

Er is een plattegrond beschikbaar, waarop u ook drie persoonlijke favorieten kunt aangeven.

 

Prijzen

Na afloop wordt bekendgemaakt wie de meeste stemmen kreeg en daarmee de publieksprijs wint. De kunstwerken worden ook beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Mariette van Slagmaat, Frans Lander en Jan van Es.

 

Zie voor de deelnemers: deelnemers.atelierroutegrootwoerden.nl.