Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kijktip: Een Kilometer Kunst

publicatiedatum: wo 19 augustus 2020

De eerste Nederlandse drive-in kunstexpositie vindt plaats op 6 september 2020. Zo'n 200 kunstwerken van meer dan 60 Nederlandse en Belgische kunstenaars staan naast elkaar opgesteld zodat de auto's er stapvoets langs kunnen rijden. De drive-in is ten noorden van Breda op de Oosterhoutse golfclub, goed bereikbaar vanaf de A27: afslag 17, Oosterhout Zuid.

 

De route naar de golfclub en expositie staat vanaf de afslag aangegeven.

 

Spontaan initiatief
Vanwege de sluiting van bijna alle galeries en de afgelasting of verplaatsing van veel kunstbeurzen en atelierroutes is spontaan het idee van de drive-in ontstaan. Zo kunnen kunstenaars toch hun werk onder de aandacht brengen van kunstliefhebbers. En kunnen kunstliefhebbers, nu musea en galerieën gesloten zijn, toch van mooie kunst genieten.

Een Kilometer Kunst
De expositie heeft als naam Een Kilometer Kunst. Het traject van de drive-in is uitgezet op het terrein van de Oosterhoutse golfclub, die goed bereikbaar is vanaf de A27: afslag Oosterhout Zuid. De route naar de golfclub en expositie staat vanaf de afslag aangegeven.

Toegang is gratis
Veel van de geëxposeerde kunstwerken zijn ook te koop, vaak als speciale aanbieding met een extra lage prijs. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een overzicht van alle geëxposeerde kunstwerken in de volgorde van de route.

 

De expositie is open van 10.30 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Een vrijwillige bijdrage is uiteraard wel van harte welkom. De helft van alle vrijwillige bijdragen komt de exposerende kunstenaars toe. Als u van kunst houdt en wilt genieten van veel mooie en gevarieerde kunstwerken dan is een bezoek aan de Kilometer Kunst een aanrader.