Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zomerschool kinderen statushouders.

publicatiedatum: zo 2 augustus 2020

Van afgelopen week t/m 13 augustus kunnen kinderen van statushouders die dat willen drie weken lang, drie dagen per week op een bijzondere manier nieuwe dingen leren en tegelijkertijd hun Nederlandse taal verbeteren.

 

"Het belang van een Zomerschool moet niet onderschat worden zegt de organisatie. De zomervakantie blijkt voor veel kinderen tot een terugval in hun Nederlandse spreekvaardigheid te leiden.

 

De ervaring heeft geleerd dat een Zomerschool deze terugval voorkomt. Het thema is dit jaar 'Bouwen': bouwen aan je fysieke omgeving, aan jezelf, je talenten en aan je zelfvertrouwen. Drie weken bouwen de kinderen aan een portfolio, dat de ouders op de laatste dag mogen komen bewonderen."De organisatie is dit jaar in handen van het burgerinitiatief Wij zijn Woerden in samenwerking met de Rembrandt van Rijnschool.

 

De gemeente heeft met een financiële bijdrage de organisatie mogelijk gemaakt. Met docent Marie Luise de Groot en 8 vrijwilligers worden circa 25 kinderen ingewijd in nieuwe vaardigheden.

 

De school is open van 9.00 tot 14.00 uur op dinsdagen, woensdagen en donderdagen.

 

Wat gebeurde er de eerste week:

  • Dinsdag 28 juli was de opening met sport en spel.
  • Woensdag 29 juli komt een fotografe staatsieportretten van de kinderen maken en ’s middags komt een keramiekkunstenares met de kinderen samen een kunstwerk maken.
  • Donderdag 30 juli gaan we op excursie naar het gemeentehuis voor een rondleiding met uitleg en ontvangst door de wethouder.

 

de tweede week

  • Dinsdag 4 augustus komt een kunstenares met de kinderen samen werken aan een creatieve opdracht.
  • Woensdag 5 augustus gaan we op excursie naar de Boerinn om spelletjes te spelen, te picknicken en de dieren te bekijken.
  • Donderdag 6 augustus werken we aan de eigen creatieve opdracht.

 

De derde week

  • Dinsdag 11 augustus komt een balletdanseres met de kinderen dansen.
  • Woensdag 12 augustus doen we een speurtocht door Woerden
  • Donderdag 13 augustus gaan we samen koken en wordt de Zomerschool afgesloten met een Wall of Fame van de kinderen.

Elke dag wordt er gegymd, buiten gespeeld en samen geluncht.