Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Eindelijk weer duiken!

publicatiedatum: za 1 augustus 2020

Op de Parijse brug is een duikplatform aangebracht. Niet door de gemeente maar als ludieke actie door mensen achter het Instagram-account 'Guerilla Art Woerden', Als reden geven ze op “Omdat 26 jaar geleden het Woerdense polobad verdween, maakten wij er nu zelf maar één”, De gemeente was er snel bij om de plank weer te gaan verwijderen van de brug.

 

Maar niet snel genoeg bleek later, want toen de gemeentewerkers aankwamen bij de brug bleek de plank alweer spoorloos verdwenen, misschien om straks weer "op te duiken"( ?).

 

Guerilla Art  voerde al eerder ludieke acties o.a met "het hondengraf van Binkie" (bij de bushalte aan de Westdam), "de punaise bij het beeld van de wielrenners en station ‘Woerden Centraal‘. "

 

Beeld op de schandpaal

 

Dit doet ons op de redactie denken aan het "geheime Kunstcollectief" dat lang geleden al (35 jaar) vergelijkbare dingen deed bijvoorbeeld  door s'nacht beelden te plaatsten, zoals op de Snellerbrug (waar nu ook een beeld staat), en (zie foto links) 'Manneke Pis' manshoog op de schandpaal voor het museum  wat sommigen   keurig "een plassende man"  noemde

 

Ook plaatste dit collectief later nog enkele abstracte texiele kunststukken in de (toen nog hermetisch gesloten) "tijdelijke beelden" tuin van de Petruskerk.  de achtergrond van deze acties was het, toen, zeer matig geachte opdrachtenbeleid van het museum en het karige kunstbeleid in heel Woerden.

 

 

 

Zou ons niet echt verbazen als er ook aan de acties van Guerilla Art niet alléén maar ludieke kantjes zitten.