Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Museum, reserveren hoeft niet meer

publicatiedatum: di 7 juli 2020

Naar aanleiding van de versoepeling van de coronarichtlijnen per 1 juli, hoeft u nu niet meer verplicht te reserveren om het museum te bezoeken. Andere maatregelen gelden nog steeds, zoals het houden van 1,5 meter afstand en de aangepaste openingstijden. Ook kan het zijn dat het museum te vol is en u even moet wachten.

 

 

Het Stadsmuseum Woerden hanteert aangepaste openingstijden en is te bezoeken van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 1,5 meter afstand tussen bezoekers te garanderen, kunnen we acht huishoudens tegelijk in het museum ontvangen. Tot nu toe is dat geen enkel probleem, maar in uitzonderlijke gevallen zult u even moeten wachten tot er ruimte is.

Reserveren is dus niet meer verplicht, maar kan handig zijn als u zeker wilt zijn dat u op een bepaald tijdstip terecht kunt. Boeken kan via:

·        email naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl
NB. uw reservering per mail is pas geldig na bevestiging door het museum

·        telefonisch (0348-431008) tijdens openingstijden
 

Ondertussen…
…ontvangt het museum sinds enkele weken weer bezoekers en daar zijn we ontzettend blij mee!
We krijgen erg positieve reacties op de ontroerende tentoonstelling Jong & Bevrijd, ooggetuigen van WO II vertellen. Hierin praten 20 ooggetuigen over hoe het was om jong te zijn in de oorlog en 75 jaar geleden de bevrijding mee te maken. Voor het eerst werkt het museum met een audiotour, die de verhalen nog dichterbij brengt. Het laatste  museumzaaltje is omgetoverd tot een mini-bioscoopje, daar draait een korte film waarin vijf ooggetuigen vertellen hoe zij de bevrijding hebben beleefd.

Daarnaast is de zaal met werken van Woerdens bekendste kunstenaar, Leo Gestel, in een nieuw jasje gestoken. Naast zijn bekende schilderijen uit de eigen collectie exposeren we nu tekeningen bij het thema reizen. Dat geeft weer een nieuwe kijk op de veelzijdigheid van Gestel.

 

Stadsmuseum Woerden is weer open. De openingstijden zijn nog aangepast, maar verplicht reserveren hoeft niet meer. Spontaan bezoek kan dus weer gewoon. Welkom (terug) dus!