Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Popronde verplaatst naar begin 2021.

publicatiedatum: wo 8 juli 2020

⁠Normaal gaat Popronde, door weer en wind, altijd door. Maar een pandemie is wat anders, en op 1,5 meter afstand is het niet mogelijk de Popronde te organiseren. Popronde Woerden editie 2020 (stond gepland 27 september) vindt nu plaats op zondag 7 februari 2021. Het goede nieuws is; De reguliere editie van Popronde Woerden, in het najaar 2021 gaat óók door waarschijnlijk weer gewoon eind september.

 

 

Mischa van den Ouweland, ‘Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren,’ aldus de landelijke artistiek leider van het festival. ‘in een poppodium of theater is het nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie.’

 

De organisatie verwacht dat de anderhalve meter maatregel in het najaar nog altijd van kracht is, en heeft daarom besloten het festival in haar geheel te verplaatsen. Van den Ouweland ‘de deadline voor het programmeren van een Popronde ligt zes weken voor aanvang van het festival in een stad. Hoewel Popronde pas in september zou beginnen kwamen de eerste deadlines al snel dichterbij. Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week woensdag, waarin niet duidelijk werd dat de maatregelen werden versoepeld hebben we de knoop doorgehakt om het festival naar begin 2021 te verplaatsen.’

 

Popronde Woerden op zondag 7 februari.

Popronde Woerden vindt dus plaats op zondag 7 februari in plaats van op zondag 27 september. Aan het concept verandert niets, het programma van Popronde Woerden wordt 5 weken voor aanvang bekend gemaakt, en duidelijk is dat de meest talentvolle acts van het moment naar de stad komen, en zo in de voetsporen treden van o.a. Kensington, My Baby, EUT, DeStaat, Blaudzun, HAEVN, Lucas Hamming, Sue the Night, Rondé en Jeangu Macrooy die in het verleden op de Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

Het verplaatsen van Popronde 2020 naar begin 2021 heeft geen gevolgen voor de reguliere editie, die in het najaar van 2021 plaatsvindt en start op zaterdag 11 september in thuisstad Nijmegen.

 

De nieuwe data voor Popronde zijn te vinden op www.popronde.nl.