Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunstige oplossingen in de regio

publicatiedatum: wo 8 juli 2020

Omdat de organisatie (Cultuur19) door corona het Leidsche Rijn Festival dit jaar niet kunnen opbouwen in het voor hen vertrouwde Castellum Hoge Woerd, bouwen ze het in heel de wijk.” Vanaf half juli en in augustus vinden her en der in de wijk dan talloze kleinschalige kinderactiviteiten met kunstenaars plaats, die gratis te bezoeken zijn. Workshops waarbij kinderen vooral zelf kunst gaan maken.

 

Een greep uit deze kunstwerken krijgt een plek in het programma van de Leidsche Rijn Festivalshow. Deze show wordt op zondag 6 september live vanuit Castellum Hoge Woerd gestreamd en gepresenteerd door onder andere Jeroen Schipper.

 

“Net als andere jaren werken we zoveel mogelijk samen met professionele en lokale makers. Ons festival draait om verwondering en zelf doen en dat blijft ook in deze vorm fier overeind. De voorprogramma’s in de zomer zijn bedoeld om kinderen zoveel mogelijk te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met kunst. In de live show komt alles samen: mooie verhalen, muziek om op te dansen, kunst om van te genieten, gemaakt door kinderen.

 

Ook het zomerse kunstlab voor kinderen In Je Makie (8+) krijgt een plekje in de show”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen.