Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kiki treed weer op!

publicatiedatum: ma 1 juni 2020

Helaas (nog) niet in Woerden maar in Amsterdam. Kiki Schippers 2 en 3 juni, treedKiki als eerste, op in theater Bellevue met try-outs van haar programma "Meer". Eindelijk weer dat theatergevoel’ Aldus Kiki. Er is ruimte in Bellevue voor 30 bezoekers (door corona-maatregelen), maar ze treed wel twee keer per avond op: om 19.00 én om 21.00 uur. In AD beantwoord ze vragen o.a. over Klooster Quarantaine

 

Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt.

 

Vragenvan het AD aan Kiki

 

U bent er wel vol ingegaan, toch?

“Ik heb veel leuke, nieuwe dingen kunnen doen. Podcasts, online optredens in lege zalen en ik heb Kiki’s Klooster Quarantaine gemaakt, waarin ik andere cabaretiers interviewde vanuit theater Het Klooster in Woerden. Dat was ergens ook een manier om de tijd door te komen tot ik weer voor publiek kon staan. Want dat blijft toch het leukst. Dus toen Bellevue belde met dit idee en vroeg of ik de serie wilde openen, vond ik dat erg eervol. Eindelijk weer het theatergevoel.”

 

En dat het voor dertig man is, maakt dan niets uit?

“Welnee, dat heb ik in het begin van mijn carrière vaak genoeg gedaan. Nu is het twee keer dertig man op een avond. Ik ben allang blij dat ik weer voor publiek kan staan. Ik ben wel benieuwd naar wie ik in de zaal krijg. Dat zijn onbevreesde mensen, hoor. Of krijg ik straks diezelfde eikels voor me die in het Kruidvat te dicht bij je komen staan? Hahaha. Ik blijk zelf, tot mijn lichte verbazing, erg plichtsgetrouw. Ik heb me deze periode eigenlijk altijd aan die anderhalve meter gehouden. Dus dat wordt wel spannend.”

 

Lees het hele interview in het AD

 

Bronnen site Bellevue en het AD