Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadswandelingen weer mogelijk

publicatiedatum: vr 29 mei 2020

Met ingang van 1 juni 2020 kunt u met groepjes van max 5 personen (m.u.v. gezinnen) weer met een Gildegids wandelen door onze mooie stad. Het Gilde gaat, (onder voorwaarden) weer starten met stadswandelingen en historische vaartochten! Alleen de beklimming van de toren van de Petruskerk en molen de Windhond zijn voorlopig nog niet mogelijk.

 

Wij gaan weer starten met stadswandelingen en historische vaartochten! Met ingang van 1 juni 2020 kunt u  met een Gildegids wandelen door onze mooie stad. Vanwege de Coronacrisis moeten de bezoekers en gidsen enkele spelregels in acht nemen. U kent ze wel, want ze gelden eigenlijk overal:

 

    onderlinge afstand moet 1,5 meter zijn tussen de bezoekers en de gids.
    niet verkouden zijn en geen verhoging van lichaamstemperatuur (boven 38 graden) hebben
    niet besmet zijn met het Corvid-19 virus

 

De verhalen die onze gidsen vertellen worden niet versterkt door audio-apparatuur. Hierdoor kunnen de gidsen maar met een klein groepje bezoekers de stadswandeling maken. Het kunnen er maar 4-5 bezoekers zijn. Er is echter één uitzondering gemaakt. Bezoekers die tot dezelfde huishouding (=huisadres) behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

Hierdoor kan de omvang van de groep groter worden. Bij het boeken van een stadswandeling dient u daarom niet alleen de grootte van de groep aan te geven, maar ook het aantal huishoudens. Neem voor eventuele vragen contact op met het VVV of Gilde Woerden. De historische vaartochten kunnen uitsluitend bij het VVV geboekt worden. En daar kunnen zij u exact aangeven hoeveel passagiers er maximaal per tocht mee kunnen varen.

Beklimming van de toren van de Petruskerk en molen de Windhond is voorlopig niet mogelijk.