Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Drive-in Voorstellingen in jaarbeurs

publicatiedatum: ma 18 mei 2020

Jaarbeurs Utrecht organiseert op 13 en 14 juni de allereerste "drive-in theatershow". De familievoorstelling Juf Roos gaat op vakantie kan volledig coronaproof vanuit de auto in de hal van de Jaarbeurs worden beleefd. De Jaarbeurs wordt hiervoor volledig omgebouwd. Er is plaats voor maximaal honderd auto’s.

 

Ouders en kinderen kunnen vanuit hun eigen auto de zestig minuten durende voorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’ bekijken.

 

Kaartjes worden bij aankomst gescand door het raam. Het geluid van de voorstelling wordt uitgezonden via een FM-frequentie en is te beluisteren in de auto via de autoradio.

 

Het is de bedoeling dat de ouders bij aankomst verhuizen naar de achterbank en de kinderen op de voorstoelen plaatsnemen. Bij het liedje De wielen van de bus worden de kinderen aangemoedigd om mee te toeteren, de voorlichten van de auto aan en uit te doen en de ruitenwissers te laten bewegen.

 

De auto’s staan in cirkels rond het toneel in vijf rijen. De inzittenden hebben daarom nooit meer dan vier auto’s voor zich. Het toneel is bovendien extra hoog. Ook is de voorstelling te volgen via grote videoschermen aan de zijkant van het toneel.

 

Producenten en initiatiefnemers van het coronaproof drive-in theater zijn Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende, bekend van hun rollen als Ernst en Bobbie in de gelijknamige televisieserie.

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

 

Juf Roos is de YouTube-hit van het jaar.

In dit oer-Hollandse YouTube-programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes.

Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten. En nu komen Juf Roos en Gijs voor het eerst naar het theater voor een doldwaas avontuur!!

Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van tante Tulp.

 

Maar waar is tante Tulp toch? In dit nieuwe theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling.

Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.