Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Update Bibliotheek : boeken lenen en bezorgen

publicatiedatum: do 7 mei 2020

UPDATE OPENINGSTIJDEN: n.a.v. de regels van de overheid over de Corona maatregelen zijn al onze vestigingen tot en met 19 mei gesloten. De geleende boeken en materialen zijn verlengd t/m 15 juni. Voor senioren is er de Bezorgservice. Klaar staande reserveringen kunnen opgehaald worden via de AfhaalBieb.

 

De Bieb is telefonisch bereikbaar, van maandag t/m vrijdag, van 12:00 tot 16:00 uur, op nummer: 0348-418354

 

 

 

 

 

Via de website van de Afhaalbieb is er een aanvraagformulier te verkrijgen. Daarin kan men invullen welk boek, welke schrijver of welk genre de voorkeur heeft.

 

Bij het afhalen van het persoonlijke boekenpakket wordt er op gelet dat het, vanwege het coronavirus, veilig gebeurd. Voor leden is de service gratis.

 

Bezorgen

Voor 70+ leden, die niet in staat zijn om het pakket digitaal aan te vragen of het niet kunnen afhalen, is er een bezorgservice.

 

 

Onze gebouwen zijn gesloten, maar via de Online Bibliotheek valt er toch nog te lezen. Vanaf vandaag komt daar de ThuisBieb bij. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek. Te lezen via een app op telefoon of tablet.

 

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuis zit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot 1 juni.

Populaire én minder bekende titels

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

#ikleesthuis

De ThuisBieb sluit mooi aan bij het al bestaande online aanbod van de Bibliotheek. Landelijk kan je via de tag #ikleesthuis berichten over thuis lezen vinden, maar natuurlijk ook zelf via social media delen. In de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. 

 

Zowel bij Apple als Android

Er is achter de schermen hard gewerkt om de titels voor de ThuisBieb beschikbaar te krijgen en de app te maken waarmee de boeken gelezen kunnen worden. Daarna was het wachten op goedkeuring van de App Store (apple) en Google Play (android). Vanaf 6 april is de app beschikbaar in de App Store, Vanaf 11 april in Google Play.