Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Inloophuis ‘Leven met kanker’ blijft actief

publicatiedatum: ma 4 mei 2020

Hoewel het Inloophuis ‘Leven met kanker’ gesloten is sinds de start van de intelligente lockdown half maart van dit jaar, is er toch voldoende activiteit. Zo onderhouden vrijwilligers en kernteam wekelijks contact met de gasten via mail en telefoon en denkt het bestuur na over hoe we weer open kunnen als de maatregelen versoepelen.

 

Wie al eens in het Inloophuis aan de Wilhelminaweg 12 is geweest, weet dat het pand smal is en de huiskamer zich niet leent voor vele bezoekers in de anderhalvemetersamenleving. Het bestuur zoekt  naar mogelijkheden om toch gasten te ontvangen in kleinere groepjes. Zo kunnen activiteiten voor maximaal vier personen in de nabije toekomst standaard worden in plaats van tien bezoekers en meer en misschien kunnen bepaalde activitieten in de toekomst niet meer georganiseerd worden of op een totaal andere manier. Dat vraagt om serieus beleid, het opstellen van een hygiëneprotocol en het maken van een routing in het Inloophuis zodat gasten en vrijwilligers zich veilig weten zodra er weer activiteiten mogelijk zijn.

 

Kernteam

Ondertussen onderhouden kernteam en vrijwilligers het contact met de gasten en bijkt dat 95% van de gasten zich nog steeds actief betrokken voelt. Het bestuur hoopt dan ook dat het Inloophuis haar mooie functie kan behouden. Om die functie te kunnen blijven uitoefenen is het Inloophuis voor het overgrote deel afhankelijk van fondsen, donateurs, vrienden, sponsoren, de collecte die met een beetje geluk wel gehouden kan worden dit jaar en De 24 uur van Woerden die uitgesteld is naar 28 en 29 mei 2021. “We hebben een zwaar jaar, maar de continuïteit komt niet in gevaar,” aldus voorzitter Adri van Montfoort. “Onze grootste zorg is hoe we onze functie weer kunnen uitoefenen in deze tijd.”

 

Zodra de regering de maatregelen wijzigt of er andere ontwikkelingen zijn, informeren we iedereen over de onze nieuwe manier van werken.