Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Verhaal van Woerden nieuwe site

publicatiedatum: wo 22 april 2020

de geheel nieuwe Woerdense canon-website zal vandag 22 april in gebruik genomen worden Juist in tijden waarin we de deur (bijna) niet uitgaan, kan een digitale verhalensite cultuurhistorie toch dichtbij mensen brengen! menen de SHHV en het stadsmuseum.

 

Verhaal van Woerden : nieuwe website

De site brengt de geschiedenis van Woerden in 42 verhalen. De oude website www.verhaalvanwoerden.nl dateert uit 2011. Maar zoals dat gaat bij websites voldeed die niet meer.

De nieuwe site moet nu de informatie voor een breder publiek toegankelijk maken.

Nieuw is o.a,. dat bezoekers van de site op een kaart kunnen inzoomen en kijken welke verhalen bij welke plek horen en daarover dan een korte uitleg krijgen.

 

Met de lancering wordt een belangrijke stap gezet in het toegankelijk maken van de website voor een breder publiek, een mooie opmaat naar 650 jaar Woerden in 2022. De projectgroep onder leiding van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV), Stadsmuseum Woerden en de gemeente is er meer dan een jaar mee bezig geweest, met (vrijwillige) inzet van velen! Studio Campo zorgde voor de heldere nieuwe website en de frisse eigentijdse vormgeving, met de V in de vorm van een opengeslagen boek als beeldmerk voor de bundeling van verhalen.