Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jong & Bevrijd nu vast in digitale versie!

publicatiedatum: wo 15 april 2020

Deze afbeelding van Joop Alberts met bijbehorend filmfragment is afgelopen woensdag gepubliceerd op de Facebookpagina van het museum. Elke week zullen ze daar stukjes tonen uit de tentoonstelling 'Jong & Bevrijd, oog-getuigen van WO II vertellen'. Zo kunt u toch iets zien van de expositie.

 

De tentoonstelling zelf staat al helemaal ingericht klaar, zelfs met audiotour -  een noviteit in het Stadsmuseum.

Nu al is besloten om de tentoonstelling te verlengen tot en met 1 september. Hopelijk kan het museum ruim voor die tijd de deuren openen.


'Jong & Bevrijd' is een samenwerking van meerdere partijen in de provincie en in Woerden.

Samen hebben ze de digitale presentaties voorbereid.

 

 

Kort filmpje: Kennismaken met ooggetuigen

 

Ooggetuigen van WO II vertellen hun persoonlijk verhaal. Sommigen voor het eerst, nu het nog kan. De expositie ‘Jong en Bevrijd’ toont hun portretten en verhalen. Omdat fysiek bezoek nu even niet kan, laten we je op deze manier alvast kennismaken met de ooggetuigen.

JOOP ALBERTS vertelt over het oorlogsmonument als symbool.

 

 

Dit project is een initiatief van Jos Meijs, interviews en teksten, Winfried Leeman, fotografie en Izak van Rij, videografie. Gerealiseerd in samenwerking met Stadsmuseum Rhenen, Stadsmuseum Woerden en Regionaal Archief Zuid-Utrecht.

 

Educatie
KUVO is nu bezig om, in samenwerking met ons, online lessen te ontwerpen over WO II

voor het onderwijs. Daarmee kunnen scholen op zeer korte termijn toch gebruik maken van de

bijzondere verhalen en foto's in deze tentoon-stelling.

Mooie actie!

 

JONG EN BEVRIJD, OOGGETUIGEN VAN WOII VERTELLEN

Blijft staan tot, tenminste, dinsdag 1 september 2020

Hoe was het om jong te zijn in de oorlog? En om de bevrijding mee te maken, in 1945? In deze tentoonstelling zijn 20 portretten te zien van ooggetuigen. Met een audiotour kun je bij elke foto luisteren naar de verhalen van deze persoon: hoe heeft hij of zij de bevrijding ervaren en welke rol hebben oorlog en bevrijding gehad in het verdere leven? Het zijn bijzondere verhalen over meestal gewone mensen. Velen waren ongelooflijk blij na de bevrijding, maar voor anderen betekende het verwarring, ontzetting en onveiligheid. Niet voor iedereen was het een feest. Eensgezind zijn de geïnterviewden in hun diepe besef dat vrijheid iets is om zuinig op te zijn!