Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Martin Mans "live" concerten

publicatiedatum: do 9 april 2020

Martin Mans had meer dan vijftig concerten op de agenda staan. Door de, noodzakelijke, corona- maatregelen zijn deze alle geannuleerd. Mans organiseert daarom, drie avonden in de week, een live Facebookconcert in de Breepleinkerk in Rotterdam, zijn thuisbasis. De uitzendingen zijn te volgen op zijn Facebookpagina.

 

Persbericht Marten Mans

 

LIVESTREAM CONCERTEN OP FACEBOOK VAN MARTIN MANS

Door de veelbesproken coronacrisis zijn ondernemers en beoefenaars van de podiumkunsten onverwacht stilgezet. Waar eerder nog meer dan vijftig concerten op de agenda stonden, is een leeg vak verschenen en zijn koren, begeleiders en concertlocaties geannuleerd. Een leegte die op het gemoed werkt van de creatieve geesten onder ons.


En creativiteit ontstaat bij tal van ondernemers en musici. Martin Mans wil zijn concertbezoekers een hart onder de riem steken en zijn fans en luisteraars sterkte wensen in welke omstandigheid dan ook. Hiertoe organiseert hij drie avonden in de week een live facebookconcert in de Breepleinkerk in Rotterdam, zijn thuisbasis. De uitzendingen zijn te volgen op zijn facebookpagina

 

‘Martin Mans live’ op DINSDAG-, DONDERDAG- EN ZATERDAGAVOND om 21.00 uur.


Eén keer per week speelt hij de mooiste improvisaties en verzoeken op het prachtige Fontein en Gaalorgel. Bij de andere concerten heeft hij een muzikale gast, hetzij een zanger hetzij een instrumentalist waarmee hij, op gepaste afstand, een afwisselend programma ten gehore brengt.

 

U komt eenvoudig bij de uitzending door op facebook de pagina ‘Martin Mans live’ te liken. Via de Facebookpagina en via de website www.martinmans.nl is het mogelijk een bijdrage te doneren. Een digitale entreekaart zonder verplichting. Meegenieten van een concert in uw eigen huiskamer.

 

Bijzonderheden:

  • Wie: organist Martin Mans
  • Wat: Livestreamconcerten op het orgel via Facebook
  • Waar: Breepleinkerk Rotterdam of elders in het land. Te volgen via: ‘Martin Mans live’ op Facebook!
  • Wanneer: iedere dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond om 21.00 uur
  • Entreekaart doneren: via Facebook tijdens of na de uitzending of via de website www.martinmans.nl
  • Verzoeken indienen: info@martinmans.nl

 

Achtergrond Martin Mans (1965):
Martin Mans is meer dan 40-jaar organist en begon op zeer jeugdige leeftijd met orgelspelen. Op zijn twaalfde jaar kreeg hij zijn eerste aanstelling als kerkorganist in Melissant. Inmiddels is hij met zijn muziek in vele landen en wereldsteden geweest. In het buitenland wordt zijn improvisatiestijl met enthousiasme ontvangen. Twee weken geleden bracht hij de nieuwe cd PASSIE EN PASEN van de Urker MANS Formatie uit.

 

De geplande concerten rondom deze nieuwe geluidsdrager zijn verschoven naar 2021. Ook van deze cd is een livestream concert op de facebook pagina te zien waarop de zangers het repertoire ten gehore brengen. De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij koordirigent van vier mannenkoren en een gemengd jongerenkoor.

In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.