Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Toneelversie van Turks Fruit online

publicatiedatum: do 9 april 2020

Producent Hummelinck Stuurman heeft de opname van de bejubelde toneelversie van het beroemde boek Turks Fruit online gezet. Het stuk trok het afgelopen seizoen volle zalen in de Nederlandse theaters. De hoofdrollen in de toneelversie worden gespeeld door Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper. Het stuk kreeg van vrijwel alle critici vier of vijf sterren.

 

Het productiehuis heeft hiertoe besloten om de theaterliefhebbers in deze coronacrisis enige troost te bieden. Alle podia in Nederland hebben noodgedwongen hun deuren gesloten tot zeker 1 juni om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

De theatervoorstelling

Turks Fruit uit 2019 naar het beroemde boek van Jan Wolkers uit 1969. Het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

Uit de pers: 'Vergeet het boek en vergeet de film' (de Volkskrant, 4 sterren), 'Onstuimig liefdesspel' (Trouw, 4 sterren), 'Ali Zijlstra overtuigende Olga ... onbevangen en gulzig' (AD, 4 sterren), 'Ode aan liefde en kunst' (HDC, 4 sterren), 'Prachtig spelende Chris Peters' (Scenes.nu, 4 sterren), 'Zijlstra en Peters verrassen en ontroeren' (Parool) 'Alles klopt aan Turks Fruit' (1e Rang, 5 sterren)

Bewerking: Sophie Kassies
Regie: Hanneke Braam
Met: Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

 

Het boek

Turks Fruit van Jan Wolkers verscheen in november 1969. Het boek stond vol seks en schuttingtaal die veel stof deed opwaaien, maar werd ook erkend als krachtig liefdesverhaal over kunst, liefde en dood. Met het boek beleefde de seksuele revolutie definitief haar doorbraak in Nederland. De roman werd een bestseller en de film - die in 1973 in première ging - is nog altijd de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden.

 

bron: facebook stuurman