Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Annakapel blijft open.

publicatiedatum: ma 6 april 2020

De Annakapel op de Nieuwstraat is, nog steeds iedere dag geopend, ook nu in deze tijd van angst en onzekerheid. U / jij bent van harte welkom voor een moment van stilte, bidden of het aansteken van een kaarsje. een ruimte om tot jezelf te komen, even los van alles te zijn.

 

Verscholen achter de Lutherse Kerk in Woerden staat een onopvallend wit gebouwtje. Het werd tot voor kort gebruikt als opslagplaats voor tafels en stoelen. Enige tijd geleden kwam het idee op dat er meer mee zou kunnen. Er werden plannen gemaakt en uitgevoerd, en…. intussen is het een kleine, sfeervolle kapel geworden. Een kleine plek waar een mens even stil kan zijn. Een icoon, een kaars, een plekje om even te zitten. Een plekje om dichter bij jezelf te komen. En misschien ook: dichter bij God te komen?

 

Als naam voor deze ruimte is gekozen: Annakapel. Waarom is voor deze naam gekozen? Een van de redenen is: in lang vervlogen tijden was er bij de Lutherse kerk een doopkapel, die aan de heilige Anna was gewijd! Voor wie is deze Annakapel bedoeld? Eigenlijk voor iedereen die daar wel even zou willen zijn. En we hopen dat dit bescheiden plekje, verscholen aan de rand van de Woerdense binnenstad, voor veel mensen van betekenis zal zijn….


De openingstijden zijn:

maandag  09.00 - 17.00
dinsdag  09.00 - 17.00
woensdag  09.00 - 17.00
donderdag    09.00 - 17.00
vrijdag  09.00 - 17.00
zaterdag  09.00 - 16.00
zondag  tijdens kerkdiensten (ongeveer van 10.00 - 12.00)