Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Molkenboer "Spannende tijden"

publicatiedatum: vr 20 maart 2020

Niet alleen premier Rutten spreekt de bevolking toe maar, "vanzelfsprekend" spreekt, in deze bijzondere tijden, ook menig burgervader de inwoners van zijn/haar gemeente toe. Zo spreekt ook Victor Molkenboer ons toe o.a.,over de maatregelen m.b.t. het corona -virus in onze regio. Hij snapt dat deze behoorlijk ingrijpen op ons leven maar hij vraagt ons daar begrip voor te hebben,

 

Hij begint zijn tekst met: 'Het zijn spannende tijden'.

 

Volledige tekst

Let op uw gezondheid en op die van de ander, en kijk naar elkaar om.'

Gezondheid is het belangrijkste dat we hebben. Hoe vaak zeggen we dat niet tegen elkaar? Nu we getroffen worden door het coronavirus, zien we hoe waar dit is. Sommige van ons ondervinden dit zelf. Ik leef met hen mee en wens hen van harte beterschap.

 

Ook de kwetsbare mensen in onze gemeente wil ik een hart onder de riem steken. Het zijn spannende tijden. De genomen maatregelen vertragen de verspreiding van het virus. We kunnen het virus niet helemaal stoppen. Wel voorkomen we daarmee, dat de gezondheidszorg overbelast raakt. Hierdoor kan iedereen, ook in de nabije toekomst, de zorg krijgen die nodig is. 

 

Ik besef dat de maatregelen ingrijpend zijn. Ze leggen niet alleen het sociale en culturele  leven stil. Kwetsbare ouderen komen de deur niet meer uit. Ondernemers en ZZP’ers zien hun inkomsten wegvallen of sterk dalen. Werkende ouders met kinderen zoeken naar mogelijkheden werk en de opvang van hun kinderen te combineren.

 

Ik zie dat dit alles veel van ons vraagt. Toch doe ik een moreel appèl op iedereen om zich aan de maatregelen te houden. Alleen dan werkt het. Als u het niet voor uzelf doet, doe het dan voor de ander. In deze tijd moeten we meer dan ooit omkijken naar elkaar. Zeker naar onze ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Misschien kunt u hulp bieden aan anderen? Bijvoorbeeld door kinderen op te vangen of een boodschap te doen. En doe uw boodschappen alstublieft op dezelfde manier als voorheen. Hamsteren is niet nodig!

 

Gelukkig zie ik overal initiatieven ontstaan. Een helpende hand is in Woerden nooit ver weg. Ook zie ik mensen die hard werken om alles draaiend te houden. In de zorg, in het onderwijs of bij bedrijven. Ik waardeer uw flexibiliteit en enorme inzet. Aan al deze mensen een groot compliment.

 

Ook onze eigen dienstverlening gaat in een aangepaste vorm zoveel mogelijk door. Het grootste deel van onze medewerkers werkt thuis. Daarnaast proberen ook wij anderen zo veel mogelijk te ondersteunen met onze diensten. Lees de laatste informatie over het Coronavirus in ons liveblog.

Tot slot, kijk naar elkaar om, let op uw gezondheid en die van de ander.

 

Victor Molkenboer