Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Winkelen in coronatijd

publicatiedatum: vr 20 maart 2020

De Lokale middenstand heeft ook volop te maken met de corona-crisis. Bij een aantal lokale winkeliers kun je al online bestellen en laten bezorgen. De winkels in Stadshart Woerden, in Harmelen, Kamerik en in de diverse wijken zijn grotendeels, voorlopig, nog open. Zie hieronder welke info we konden verzamelen.

 

Bij een groot aantal lokale winkeliers kun je al online bestellen en laten bezorgen.

 

Stadhart

De winkels in Stadshart Woerden zijn voorlopig open, waarbij zij de aangescherpte hygiƫne maatregelen in acht nemen, die het RIVM heeft aangegeven. Sommige winkels kunnen niet open doordat het personeel ziek is, of dat ze op de kinderen moeten passen. Zie hieronder een overzicht met de informatie die bij ons bekend is. LET OP: veel winkels hebben geen koopavond meer voorlopig.

 

Horeca

Uiteraard is alle horeca gesloten. Daar waar horeca gecombineerd is met een winkelfunctie, zal de winkel open zijn en het horeca-gedeelte gesloten. De horeca heeft het zwaar, dus probeer je locale horeca zo veel mogelijk te ondersteunen door af te halen of te laten bezorgen. (Zie hieronder bij info per winkel het overzicht van de horeca in het stadshart die dit aanbieden.)

 

Evenementen

De evenementen die op de planning stonden, zoals het Fashion Event Woerden, de Algemene Leden Vergadering en de Wijnloop zullen worden uitgesteld. Zodra hier meer info over bekend is, laten we het weten.
Informatie per winkel/Horecabedrijf op de site van het stadhart HIER

 

De winkelcentra in de wijken en Harmelen, Kamerik

Supermarkten zijn allemaal open

Bakkers en slagers in principe ook, en sommigen bezorgen bestellingen bij u thuis.

Action en Big bazar, de bloemenwinkel, drogisterij zijn ook open maar hebben soms aangepaste tijden, ook vragen sommigen om niet met gezin of groep te winkelen maar alleen.

Chinese restaurants en snackbarren e.d. "foodzaken" zijn in elk geval open voor afhalen!

 

Wijzigingen voorbehouden en afhankelijk van maatregelen van de overheid.

Niet alle winkel info was te achterhalen dus bij twijfel kijk op internet of bel de zaak op.