Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Overheid/gemeente & Carona maatregelen

publicatiedatum: za 14 maart 2020

We plaatsen regelmatig het nieuws vanuit de gemeente over maatregelen tegen het carona virus. Het nieus van 13 maart: Het is belangrijk om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat doen we door onderlinge contacten waar het kan te vermijden. Sommige maatregelen zijn dwingend, anderen adviserend van aard. Voor Woerden betekent dit het volgende:

 

Bijeenkomsten max 100 personen

Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn niet toegestaan. Verwacht u minder deelnemers? Ook dan raden we u dringend aan de bijeenkomst af te zeggen. Het gaat er immers om onderlinge contacten zoveel mogelijk te vermijden.

Dat geldt voor evenementen, maar kan ook gelden voor ceremonies als bruiloften, jubilea, dopen of bijvoorbeeld begrafenissen, die in de periode tot 1 april plaatsvinden.

Beperk u, als het om uw gasten gaat, tot een kleine intieme groep en kijk of het (grotere) feest of de herdenking naar een later tijdstip verplaatst kan worden.

 

Ook Horeca en kerken

Horeca-gelegenheden hebben geen toestemming om meer dan 100 gasten te ontvangen. Deze maatregel geldt ook religieuze bijeenkomsten in kerken, moskeeën of elders.

Ook adviseren wij activiteiten in buurthuizen niet door te laten gaan, ook al gaat het om een gering aantal deelnemers. Restaurants en horeca kunnen gewoon open blijven, maar mogen niet meer dan 100 gasten tegelijk ontvangen.

Cultuur & Sport

Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, theaters, concertzalen, de bibliotheek, zwembad, sportclubs en sportwedstrijden. Ook hier geldt het advies om ook kleinere bijeenkomsten met minder dan 100 deelnemers af te gelasten. Het gaat om zelfstandige organisaties. Elk bestuur kan hierin een eigen afweging maken.

 

Wil je weten wat open is en wat dicht? Kijk dan op de website van die organisatie.

 

Markt & Winkels

De streekmarkt op zaterdag en de warenmarkt op woensdag gaan wel door. Zij worden beschouwd als detailhandel. Ook winkels blijven immers gewoon open.

 

Scholen & kinderopvang

Ook in Woerden blijven de kinderopvang, basisscholen, middelbaar-, en voortgezet onderwijs en MBO open. Voor kinderen en jongeren geldt net als voor volwassenen: heb je last van neusverkoudheid en/of keelpijn en/of hoesten en daarbij eventueel koorts blijf dan thuis. Neem als ouder je verantwoordelijkheid. Stel elkaar niet onnodig bloot aan het risico op besmetting.

 

Gemeente

Bijeenkomsten van de gemeente in deze periode gaan niet door. Dat geldt voor alle soorten bijeenkomsten, op alle locaties, ongeacht het aantal deelnemers.

Het gaat bijvoorbeeld om informatiebijeenkomsten of participatieavonden.
Ook de gemeenteraad schrapt haar vergaderingen. Zij komt in deze periode niet samen, tenzij zich urgente kwesties voordoen.
Onze medewerkers zijn voorzichtig in hun contacten met kwetsbare mensen. Als het mogelijk is handelen we zaken telefonisch af.

In de komende periode zetten we de vraag uit bij bestaande vrijwilligersorganisaties om extra aandacht te hebben voor mensen die kwetsbaar zijn voor het virus. Wellicht hebben zij extra hulp nodig.
 Werkzaamheden op het gemeentehuis worden zo georganiseerd dat medewerkers zoveel mogelijk thuis kunnen werken.    De openingstijden van het gemeentehuis blijven ongewijzigd.

Algemene Voorzorgen:

    Schud geen handen
    Was uw handen zorgvuldig en regelmatig
    Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik onmiddellijk weg
    Hoest of nies in uw elleboog
    Werk zoveel mogelijk thuis.
    ben je neusverkouden en/of keelpijn en/of hoesten en daarbij eventueel koorts blijf dan thuis en vermijd contacten

 

Heeft u vragen?

Kijk voor de actuele situatie op rivm.nl. Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide vraag en antwoordlijsten. U kunt ook bellen met 0800-1351 (van 8.00 – 20.00 uur).

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor reisadvies.