Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stemmen voor RijnKUNSTprijs

publicatiedatum: zo 8 maart 2020

Tot 20 maart kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs tijdens openingsuren van de Bibliotheek Woerden. De professionele jury maakt binnenkort haar nominaties bekend en bleek onder de indruk van de kwaliteiten en de fantasie van de 28 deelnemers. Het publiek kan ook nomineren en wel voor de publieksprijs die ook toegekend zal worden op 21 maart a.s. (14.00 uur in de bibliotheek.

 

Hierboven het textiele kunstwerk van Jaqueline Hoogendam - In my our of darkness.

 

Twee van de deelnemers, stellen we kort voor.

 

Yvonne Koekoek doet voor de derde keer mee en steunt daarmee KUNSTaandenRIJN, omdat de stichting beeldend kunstenaars en dus ook haarzelf de kans geeft om haar werk zichtbaar te maken. Ze heeft het ingezonden schilderij -waarin ook materialen zijn verwerkt- ‘Zeven dieren’ genoemd. Toen ze met het thema aan de slag ging, was het voor haar duidelijk dat ze dieren binnen een bepaald kleurpalet als uitgangspunt zou gebruiken.


Jantina Verburg doet voor de eerste keer mee en hoopt ook dat haar werk op zo’n mooie plek als in de bibliotheek aandacht krijgt. Ze had al een achtergrond gereed voor haar schilderij ‘Survivor’ om verder te kunnen voortborduren op het thema ‘Camouflage’, om vervolgens haar vriend erin te verstoppen. Jantina spreekt de wens uit dat er op veel meer plaatsen in Woerden voor schilderijen plekken komen om te exposeren, net zoals er voor beelden is in de buitenruimte.

 

Ga naar de bieb!
Bewonder de werken en steun de kunstenaars, er is "camouflagewerk"te zien met verf, keramiek, textiel, hout, metaal enz, 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog te zien vanaf  t/m 28 maart in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27.

 

een paar voorbeelden van het werk op de expositie.

L: Jolanda Scherpenzeel  -  Au naturel

M: Ria Kramer- Bouwman - Not showing her grief

R: Bert Stolwijk - The Green Man 

RO: Anneke Pilkes -  Camouflage

 

De prijsuitreiking is op zaterdagmiddag 21 maart, om 14.00 uur, eveneens in de bibliotheek.

 

AFA B.V. Maatwerk in Metaal maakt de trofeeën die de winnaars in ontvangst gaan nemen.