Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nationale Vrouwendag in het Museum

publicatiedatum: wo 4 maart 2020

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kunnen vriendinnen gratis meedoen met de speciale rondleidingen. De rondleidingen starten om 13.15, 14.30 en 15.45 uur. De rondleidingen vinden plaats in de tentoonstelling ‘Vrouwen voor de lens, van zeldzaam tot selfie’ die nog tot 15 maart aanstaande te zien is in het museum. Entree is wel verschuldigd, de museumkaart is geldig.

 

Kom met uw vriendin of vriendinnen naar de bijzondere fototentoonstelling
 

Graag vooraf reserveren: contact@stadsmuseumwoerden.nl of bij de balie.

Maximum per groep is 15 personen en vol = vol.

De tentoonstelling is een rijk geschakeerde mix van studiofoto’s, beelden van gezinnen of damesclubjes en werksituaties zoals boerenbedrijven, fabrieken, winkels en ateliers. Soms zijn de vrouwen het onderwerp van de foto, maar vaker staan ze er toevallig op, bijvoorbeeld in straatgezichten. Je vraagt je af: Wie zijn deze vrouwen en wat doen ze in het dagelijks leven? Wat betekenen ze voor Woerden en omgeving? Het tentoonstellingsboekje geeft met prachtige anekdotes de vrouwen een eigen gezicht en verhaal.Adriana van Gulik-de Kok (1894-1975) was in Woerden een bekende verschijning als verkoopster van paraplu's.

 

Ze was gehuwd met de scharensliep Jaap van Gulik en woonde aanvankelijk op een woonboot aan de Singel, later verhuisde het echtpaar en zijn kinderen naar een woning aan de Meulmansweg |

 

Fotograaf Jaap van der Vooren sr. | Collectie RHC Rijnstreek en Lopikerwaard |

 

Bewerkt tot affiche Vrouwen voor de Lens door Nieck Engelhard