Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

voorjaarsvakantie bij NME-Centrum InBredius

publicatiedatum: ma 17 februari 2020

NME-Centrum InBredius bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we graag met jou! Zowel in als na de voorjaarsvakantie kun je bij NME-Centrum InBredius terecht voor een aantal leuke activiteiten. Op zondag 23 februari tussen 13 en 15.30 uur kun je een feestmaal voor de vogels komen maken. En op woensdag 26 februari treedt Boswachter Beer twee keer op.

 

De aktiviteiten in de voorjaarsvakantie

  • Zondag 23 februari 13-15.30 uur: Feestmaal voor de vogels maken Vind je het leuk om vogels in je tuin of op je balkon te bekijken? Zorg dan dat ze het een feestje vinden bij jou en kom ook een feestmaal maken voor de vogels. Zo aan het eind van de winter kunnen ze wel wat extra’s gebruiken. En binnenkort beginnen ze ook weer nesten te bouwen. Niet verkeerd dus als je ook daarvoor wat ophangt. Leeftijd: 4-12 jaar Aanmelden en kosten: Aanmelden niet nodig, deelname gratis.
  • Woensdag 26 februari 10-12 & 14-16 uur & zondag 1 maart 13.30-15.30 uur: Natuurtheater Boswachter Beer Boswachter Beer - is het een meneer of een beer? - heeft een huis in het NME-centrum en vanuit zijn huis vertelt en zingt hij graag over de dieren om hem heen. Hij heeft ze allemaal een mobieltje gegeven en als er iets is dan bellen ze even!

Ook verzamelt Boswachter Beer spulletjes uit de natuur: schedeltjes, geluidjes, geurtjes, braakballen en zelfs dierenpoepjes. Zijn boswachterspak zit er vol mee. En over elke vondst heeft hij wel een verhaaltje of een liedje. Zing maar mee: Dierenpoep, indien goed droog, is een genot voor het oog! Oh, ik schrijf nog eens een boekje vol… met de geheimen van de drol.

Natuurlijk gaan je ook met Boswachter Beer op pad, op zoek naar zijn vriendjes in de tuin van het NME-centrum. Heel fijn samen met een echte boswachter, die ziet zoveel meer… Laat dat maar over aan Beer.
Deze prachtige combinatie van natuurtheater en educatie is uniek, Boswachter Beer neemt de kinderen mee in zijn verhalen en zijn struintocht... wie gaat er mee?
Leeftijd: 4-8 jaar
Aanmelden en kosten: Aanmelden verplicht via www.inbredius.nl, deelname gratis.

 

Activiteiten na de voorjaarsvakantie
Kun je niet in de voorjaarsvakantie, maar wil je wel een keer mee doen met een activiteit? Geen probleem, Boswachter Beer treedt in maart ook nog op en elke maand is er een groene activiteit op zondagmiddag. Voor Boswachter Beer is aanmelden verplicht via www.inbredius.nl, bij de andere activiteiten kun je gewoon binnen lopen.

  • Zondag 15 maart 13.30-15.30 uur: Natuurtheater Boswachter Beer
  • Zondag 22 maart 13-15.30 uur: Van rommel tot robot
  • Zondag 29 maart 13.30-15.30 uur: Natuurtheater Boswachter Beer

 

Deelname aan alle activiteiten is gratis dankzij bijdragen van NME-Centrum InBredius, dat dit jaar 25 jaar bestaat, en het provinciale programma Groen doet goed.

 

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl. 

 

NME-Centrum InBredius is elke zondag van 13 tot 16 uur geopend (gratis toegang).

Adres:NME-Centrum InBredius Kievitstraat 42 3443 BG Woerden

 

NME*-Centrum InBredius is sinds 1 mei 2010 de nieuwe naam van De Brediusschuur. NME-Centrum InBredius staat op landgoed Bredius in Woerden, aan het eind van de Kievitstraat nog 50 meter verder het park inlopen.
(*NME = natuur- en milieueducatie)