Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Duo-expositie

publicatiedatum: do 13 februari 2020

KUNSTaandenRIJN organiseert een duo-expositie met fotograaf Peter van Haastrecht en kunstschilder Diny van der Aalsvoort. Te zien van 1 februari tot 1 augustus bij Gladzo Parket & Kooijman Interieurs. Beide kunstenaars hebben een bijzonder oog voor detail en laten dit ieder op een eigen manier zien.

 

bij Kooijman Interieurs aan de Touwslagersweg 14 in Woerden

  • De Montfoortse Peter van Haastrecht verrast met zijn fascinatie voor vormen en lijnen in landschappen.

Hij besloot om dit vanuit een bijzonder perspectief vast te leggen en tilt fotografie letterlijk naar een hoger niveau. Hoe? Hij fotografeert van grote hoogte met behulp van een drone. Peter ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor fotografie. Eerst door met zijn vader op pad te gaan en later door zelf met fotografie te experimenteren. Deze fotograaf is bijna altijd buiten te vinden. Met oog voor detail legt hij de natuur in al haar schoonheid vast. Geen jaargetijde ontsnapt aan zijn lens en zijn unieke kijk op de wereld levert soms magische beelden op. Peter is lid van de Fotoclub Iris.

  • Diny van der Aalsvoort uit Woerden toont haar kleurrijke betrokkenheid met - vaak schrijnende - sociale situaties in de wereld in een combinatie van tekenen, schilderen en collages.

Haar ideeën voor dit werk komen uit de krant en uit reisverhalen. Nadat ze in Woerden kwam wonen volgde ze in de jaren 1996 tot en met 2015 teken- en schilderlessen bij Corien Kuyper.

 

Van september 2015 tot september 2018 volgde ze een opleiding bij Nieuwe Akademie Utrecht (NAU). Diny is ze lid van de Kunstkring Woerden.

 

 

Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen.

Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen.

Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.
Onze website: www.kunstaandenrijn.nl