Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Zakpalen ‘s-Gravensloot weer in werking

publicatiedatum: di 11 februari 2020

De zakpalen op ’s-Gravensloot gaan met ingang van donderdag 13 februari tijdens de spitsuren weer omhoog. Na enkele incidenten half december waren deze zakpalen buiten werking. Ze zijn inmiddels grondig onderzocht en veilig bevonden.

 

Woensdag 12 februari wegafsluiting wegens werkzaamheden

 

Er is dan ook geen reden om ze nog langer naar beneden te laten. Wel worden er extra detectielussen aangebracht, zodat weggebruikers op grotere afstand kunnen zien dat de palen de grond in zakken. Vanwege deze werkzaamheden is ’s-Gravensloot op woensdag 12 februari de gehele dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers, bromfietsers en hulpdiensten kunnen de weg wel gebruiken.

’s-Gravensloot is een smalle weg met aan weerszijden water. Om ervoor te zorgen dat de vele (schoolgaande) fietsers hier ook in de spitsuren veilig kunnen fietsen, is ‘s-Gravensloot op alle werkdagen zowel in de ochtendspits (06.00 – 09.00) als in de avondspits (16.00 – 19.00 uur) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurt door middel van zakpalen. De afgelopen periode waren deze echter buiten werking, omdat er enkele aanrijdingen mee zijn geweest. De leverancier heeft de palen daarop uitgebreid onderzocht en getest, maar geen mankementen kunnen ontdekken. Ook de bekabeling bleek in orde. Wel bleef er water staan in de behuizing, daarom is er een sleuf aangebracht voor een betere afwatering. Volgens de leverancier heeft dit overigens geen relatie met de aanrijdingen.