Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Workshop Pilates bij Inloophuis

publicatiedatum: vr 7 februari 2020

Op donderdag 13 februari van 10.00 tot 12.00 uur geeft Sandra Tuithof bij ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop Pilates voor iedereen die met kanker te maken heeft. Pilates is een methode om de spieren die instaan voor je houding te versterken.

 

Dit zijn de diepere spieren, de centrale spieren tussen de ribben en het bekken en rond de wervelkolom (buik-, bekkenbodem- en rugspieren). Ze vormen het energiecentrum van je lichaam, om het sterker en stabieler te maken. Pilates is ook een discipline die je sterker bewust maakt van je eigen lichaam, je kracht en grenzen, zodat je het beter gebruikt. Het is heilzaam voor lichaam en geest.

 

De workshop wordt gegeven door Sandra Tuithof die uit eigen ervaring weet hoe je lichaam het op bepaalde momenten kan laten afweten. Pilates heeft haar enorm geholpen en nu wil ze deze methode graag inzetten voor anderen. Ze is ook gespecialiseerd in Pilates afgestemd op vrouwen na borstkanker. De meeste van deze vrouwen hebben na de medische behandelingen naast vermoeidheid en depressiviteit ook pijn in de arm, krachtvermindering, oedeem, verminderde Range of Motion en afname van de schouder-arm functie.

 

Pilates oefeningen blijken een goede aanvulling te zijn op de therapeutische aanpak van deze doelgroep.
Door het aanbieden van Pilates sluit Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan bij het bieden van goede nazorg waaraan volgens het rapport van het KWF veel behoefte is. Het blijkt dat 1 op de 8 vrouwen te maken krijgt met borstkanker, het is de meest voorkomende kankersoort in Nederland.


Aanvang 10.00 uur, vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.

Informatie of aanmelden voor deze workshop via telefoon (06-14004496), per email info@inloophuislevenmetkanker.nl) of in het Inloophuis

(openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl).

 

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.