Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Start groot onderhoud bruggen

publicatiedatum: do 6 februari 2020

De beweegbare bruggen in Woerden en Harmelen ondergaan de komende maanden een grote onderhoudsbeurt. Dit is nodig om de bruggen veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig te houden. De werkzaamheden vinden in eerste instantie plaats aan de Blokhuisbrug en de Rozenbrug in Woerden en de Molenbrug en de Hofbrug in Harmelen.

 

Deze laatste brug is nog niet zo oud, waardoor er slechts op enkele onderdelen herstelwerkzaamheden plaatsvinden. Bij de bruggen worden onder andere het brugdek en de besturingsinstallatie vervangen, de stalen bovenbouw geschilderd, het betonwerk gereinigd en hersteld en afsluitbomen vervangen en aangebracht. Ook worden diverse maatregelen getroffen om de veiligheid te verbeteren.

 

Blokhuisbrug krijgt flinke opknapbeurt
De Blokhuisbrug wordt in het weekend van 7 februari gedemonteerd en voorzien van een tijdelijk brugdek. Tijdens de werkzaamheden is doorgang niet mogelijk. Vanaf 11 februari is de tijdelijke brug weer open voor alle verkeer, er geldt wel een snelheidsbeperking van 30 km/u.
Van de Blokhuisbrug wordt de stalen bovenbouw hersteld en geschilderd en het bewegingswerk gereviseerd en het besturingssysteem vervangen. Ook krijgt het brugwachtershuisje een opknapbeurt en komt er een extra afsluitboom. Het betonwerk van de landhoofden wordt gereinigd en hersteld en de asfaltdeklaag aan beide zijden van de brug wordt vervangen.

 

Bovenbouw Rozenbrug naar werkplaats
In de periode van 14 t/m 18 februari wordt de Rozenbrug gedemonteerd en geldt er een volledige stremming voor alle verkeer. Na het aanbrengen van een tijdelijke brug, is deze alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De gehele stalen bovenbouw van de Rozenbrug wordt gedemonteerd en afgevoerd naar een werkplaats waar deze hersteld en opnieuw geschilderd wordt. De afsluitbomen worden vervangen en er wordt een afsluitboom bijgeplaatst aan de Rijnkade. Ook hier wordt het betonwerk van de landhoofden gereinigd en waar nodig hersteld. De Kwakelbrug is beschikbaar als omleidingsroute wanneer er aan de Rozenbrug wordt gewerkt. Het groot onderhoud aan de Kwakelbrug volgt op een later moment en wordt meegenomen in de uitvoering van het project ‘doorstroming Woerden-West’.

 

Nieuwe afsluitbomen Molenbrug
Bij de Molenbrug in Harmelen wordt de bovenbouw van de brug geschilderd en het brugdek bijgewerkt. De bestaande handmatig bediende afsluitbomen worden hersteld en de brug krijgt een paar extra afsluitbomen. Het betonwerk van de aanbruggen en de landhoofden wordt gereinigd en hersteld en de slijtlaag op de aanbruggen wordt vervangen. Samen met de Hofbrug worden de werkzaamheden afgerond voor de aanvang van het nieuwe vaarseizoen. De exacte planning van deze werkzaamheden volgt nog.

 

Bron: gem Woerden