Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Introductieworkshop meditatie en mindfulness

publicatiedatum: wo 29 januari 2020

Op dinsdagochtend 4 februari geeft Ine Kuijsten om 10.00 uur een introductieworkshop mindfulness en meditatie in Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Mindfulness (bewuste aandacht) kan je helpen positieve ervaringen intenser te beleven en om bij ziekte en andere tegenslag wat minder meegesleept te worden in de veelheid van gedachten, gevoelens of zorgen.

 

Tijdens de meditatie blijkt zoiets simpels als de ademhaling een geweldig middel te zijn om tot rust te komen en de mallemolen in ons hoofd, al is het maar voor even, tot rust te brengen. Met eenvoudige opdrachten en oefeningen word je uitgenodigd uit de automatische stroom van het denken te komen en je weer te verbinden met het huidige moment. Door bewust met je aandacht om te gaan, mindful te zijn, doe je als het ware een stapje terug uit je drukke denken en kun je steeds weer terugschakelen naar het hier en nu, de enige plek waar het leven zich afspeelt.

 

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Toegang en consumpties zijn gesponsord. Voor nieuwe bezoekers is er een rondleiding met uitleg over wat het Inloophuis te bieden heeft. Kortom een unieke gelegenheid om kennis te maken met Inloophuis ‘Leven met kanker’ op Wilhelminaweg 12 in Woerden.

 

Informatie: telefoon (06-14004496), email ( info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.