Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Veiliger oversteek Stromenlaan – Waardsebaan

publicatiedatum: zo 26 januari 2020

De oversteek Stromenlaan – Waardsebaan wordt veiliger voor fietsers en voetgangers. Aanleiding hiervoor waren meldingen van bewoners over onveilige situaties op dit kruispunt en een petitie van het wijkplatform Molenvliet. Door de Waardsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Stromenlaan te verbreden, kunnen fietsers en voetgangers voortaan in fases oversteken.

 

De aanpassingen worden uitgevoerd aansluitend aan de werkzaamheden op het kruispunt Hollandbaan/Waardsebaan in februari/maart van dit jaar.

Door de beide rijbanen van de Waardsebaan nabij de Stromenlaan van elkaar te scheiden, kunnen voetgangers en fietsers op het midden van de weg wachten voor zij de volgende weghelft oversteken.

 

Voor en na het kruispunt komen vluchtheuvels en markeringen op de weg, vergelijkbaar met de oversteek bij de voetbalvelden verderop. De bushalte bij de Stromenlaan komt langs de rijbaan te liggen, zodat auto’s de bus niet meer in kunnen halen als deze stilstaat bij de halte. Ook dat maakt de situatie veiliger.

 

Wethouder Arjan Noorthoek: “Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners, wijkplatform en gemeente. Het is een kruising waar veel mensen oversteken om hun hond uit te laten, naar de sportvelden te fietsen of naar school. Met deze aanpassingen maken we dat veiliger en makkelijker.”