Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbrief



Items voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Succes: "de dagen van Han"

publicatiedatum: za 4 januari 2020

4 dagen, (van 26 tot 29 december) 8 uitverkochte voorstellingen (matinees en avondvoorstellingen). Een bijzonder indrukwekkende prestatie van de vele amateurspelers in deze historische productie vanuit het Klooster. Chapeau voor initiatiefnemers van de stichting Historische spelen maar vooral voor de

 

vele spelers, het artistiek team (docenten van het Klooster) en de vele vrijwilligers die meewerkte aan deze voorstellingen.

 

Gemist?

Heeel heeeeeel heeeeeeeel misschien lukt het de st HSW om nog een keer deze voorstelling in 2020 op het podium te brengen, hou de agenda in de gaten.

 

In 2022 is er weer een nieuwe aflevering.

Dan bestaat Woerden 650 jaar. Dat geeft, evenals bij het 600-jarig bestaan in 1972, opnieuw één groot feest. Met deze om de drie jaar uit te voeren historische spektakelstukken met toneel, muziek, zang en dans, wil de stichting HSW toewerken naar een grandioos historisch getint herdenkingsjaar.


Han Gerritse was 13 jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij woonde naast de ijzerhandel van zijn ouders in het centrum van Woerden. In zijn dagboeken beschreef hij op prachtige wijze hoe hij de oorlogsjaren beleefde, waarbij hij oog had voor zowel het wereldwijde strijdtoneel als het alledaagse.

‘De dagen van Han’ is een theatertekst in vijf delen, met deze dagboeken als leidraad.