Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuwjaarduik; 44 "helden"

publicatiedatum: do 2 januari 2020

Als bij 2 graden,(en een gevoelstemperatuur van -2), in je zwemkleding (of een dierenpak) van een (Parijse) brug springt (circa 5 meter hoog) met rondom je heen een menigte "koukleumen"die gehuld is in winterjassen, dassen, mutsen en warme handschoenen mag je jezelf best wel een beetje een held voelen.

 

Deze Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Café de Pompier was de grootste ooit. . 43 "helden" sprongen, (soms in zwemtenue of als koe, konijn , beer of ander beest verkleed) van de Parijse Brug, het net niet bevroren water van de Singel in.

Beneden in dat koude water wachtte dan een aantal bikkels van de Woerdense brandweer om ze veilig naar de kant te brengen, (of te redden indien iemand, onverhoopt, bevangen zou raken van de kou).

 

Voor één Heldin bleek de Parijse brug "een brug te hoog" te zijn want ondanks haar dappere pogingen haar angst te overwinnen, terwijl ze al op de smalle rugleuning balanceerde, sprong ze wijselijk niet de brug.

Maar deze bikkel, rende naar beneden en sprong dapper vanaf de kant het, daar net zo ijskoude, water in. Voor onze redactie is ze daarmee "de held van de dag".

 

Ze verdient het, overigens net als de overige 43 helden, na het duiken in de plomp, in de "Pomp" verwent te worden met warme chocolade en bloedhete bitterballen!

 

Chappeau voor alle deelnemers.